pieczona krew wieprzowa

ciekawe danie dla smakoszy! Łatwy sposób gotowania! Smażona krew wieprzowa działa jako drugie gorące danie, można ją udekorować gotowanymi ziemniakami, ryżem, warzywami, a także podawać samodzielnie z ziołami. Smażoną krew można uzupełnić ulubionymi przyprawami i przyprawami do smaku.
mariyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 56 % 22 g
węglowodany 3 % 1 g
263 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Smalec kroimy w cienkie plasterki, rozprowadzamy na patelni, wysyłamy do ognia, smażymy, aby stopić tłuszcz.

2. Obierz czosnek, rozłóż na smalcu, dodaj kilka gałązek rozmarynu, smaż przez 4-5 minut, a następnie usuń rozmaryn, czosnek i skwarki.

3. Krew jest filtrowana przez sito, aby nie pozostały w nim skrzepy, wlać na patelnię, smażyć przez 15 minut.

4. W tym czasie cały płyn powinien wyparować, posolić i pieprzyć naczynie, wymieszać.

podawaj na stole z dodatkami do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Krew wieprzowa - 216   kcal/100g

Podobne przepisy