pieczona krew wieprzowa
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Smalec kroimy w cienkie plasterki, rozprowadzamy na patelni, wysyłamy do ognia, smażymy, aby stopić tłuszcz.
2. Obierz czosnek, rozłóż na smalcu, dodaj kilka gałązek rozmarynu, smaż przez 4-5 minut, a następnie usuń rozmaryn, czosnek i skwarki.
3. Krew jest filtrowana przez sito, aby nie pozostały w nim skrzepy, wlać na patelnię, smażyć przez 15 minut.
4. W tym czasie cały płyn powinien wyparować, posolić i pieprzyć naczynie, wymieszać.
podawaj na stole z dodatkami do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Krew wieprzowa - 216 kcal/100g