skład / składniki
metoda gotowania
najpierw grzyby należy dokładnie umyć, ponieważ zwykle mają dużo piasku, po czym kroimy je na duże kawałki i napełniamy wodą. Moczymy linie przez 45 minut, po czym zmieniamy wodę. Powtarzamy cykl jeszcze dwa razy. Po trzecim moczeniu spuszczamy wodę i gotujemy grzyby w lekko osolonej wodzie.
gotuj linie przez pół godziny, Wrzuć grzyby do durszlaka, pozwól płynowi całkowicie spłynąć. Obierz i drobno posiekaj cebulę, a następnie usmaż ją na maśle, aż będzie piękna złota. Dodaj przygotowane linie i gotuj wszystko razem na średnim ogniu, aż wilgoć prawie całkowicie odparuje.
czas dodać śmietanę. Wymieszaj zawartość patelni i smaż grzyby ze śmietaną przez 10 minut. W razie potrzeby dodaj sól. Sos śmietanowy powinien być lekko podbity.
gotowe danie posyp posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby - 24 kcal/100g