czerwone oko smażone
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować smażone czerwone oczy, musisz najpierw przygotować samą rybę:
- w razie potrzeby rozmrozić;
- czerwone oko należy oczyścić z łusek, odciąć głowę i ogon, a także delikatnie wypatroszyć;
- dokładnie umyj przygotowane tusze, osusz papierową serwetką, pokrój na porcje, dodaj sól i pieprz.
następnie musisz podgrzać olej roślinny na patelni, a gdy się nagrzewa, panieruj przygotowane kawałki czerwonych oczu w mące.
smaż rybę na dużym ogniu z jednej strony przez 3-4 minuty, a następnie z drugiej strony przez 3-4 minuty. Następnie ponownie Odwróć rybę i smaż ją przez 2 minuty.
podawaj pieczone czerwone oko z dodatkiem świeżych warzyw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Czerwonooka - 125 kcal/100g