smażone czerwone oko

świetny sposób na smażenie ryb - prosty i pyszny! Zobacz przepis! . Czerwonooka to pyszna ryba z gęstym mięsem i warstwą tłuszczu. Jest dość przydatny i przygotowuje się niezwykle łatwo. Nawet to - po prostu smażone-czerwone oko ma jasny smak i przyjemny aromat.
larisa.begAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 20 g
tłuszcze 33 % 11 g
węglowodany 6 % 2 g
186 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

aby przygotować smażone czerwone oczy, musisz najpierw przygotować samą rybę:

- w razie potrzeby rozmrozić;
- czerwone oko należy oczyścić z łusek, odciąć głowę i ogon, a także delikatnie wypatroszyć;
- dokładnie umyj przygotowane tusze, osusz papierową serwetką, pokrój na porcje, dodaj sól i pieprz.

następnie musisz podgrzać olej roślinny na patelni, a gdy się nagrzewa, panieruj przygotowane kawałki czerwonych oczu w mące.

smaż rybę na dużym ogniu z jednej strony przez 3-4 minuty, a następnie z drugiej strony przez 3-4 minuty. Następnie ponownie Odwróć rybę i smaż ją przez 2 minuty.

podawaj pieczone czerwone oko z dodatkiem świeżych warzyw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Czerwonooka - 125   kcal/100g

Podobne przepisy