skład / składniki
metoda gotowania
Zacznijmy od etapu przygotowawczego, dla którego konieczne jest:
1. Rozmrozić rybę i oczyścić z łusek.
2. Odetnij górną i boczną płetwę.
3. Pokrój na duże kawałki, sól i pieprz do smaku.
teraz przejdź do procesu smażenia ryb:
1. Ubij jajka w głębokiej misce i zanurz w nich kawałki ryby, pozwól im trochę "marynować" - 5-10 minut.
2. Rozgrzej olej roślinny na patelni.
3. Ryby panierować w mące i wysłać do smażenia na gorącej patelni.
4. Podczas smażenia okresowo obracaj kawałki ryby, aby limonella utworzyła złotą skórkę ze wszystkich stron.
podaje się limonellę z ziemniakami lub ryżem (dowolny inny dodatek). Przed podaniem limonella jest posypana koperkiem, którego smak idealnie komponuje się z delikatnym miąższem ryby.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal/100g