schab jagnięcy smażony
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bardzo lubię jagnięcinę i dlatego dzisiaj postanowiłem zrobić smażony schab. Więc: 1. Schab spłukujemy pod bieżącą wodą i wkładamy do rondla 2. Cebulę kroimy w półpierścienie i dodajemy do polędwicy 3. Następnie dodaj majonez, sól, pieprz i drobno posiekaną kolendrę. 4. Przykryj pokrywką i umieść pod prasą na 1 godzinę (chociaż im więcej marynuje, tym lepiej)
Krok 2:
5. Po marynowaniu jagnięciny kładziemy na patelni i smażymy z obu stron, aż będą ugotowane
Krok 3:
Nasza jagnięcina jest gotowa i może być podawana z różnymi dodatkami: ryżem, puree ziemniaczanym lub smażonymi ziemniakami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g