schab jagnięcy smażony

Prosty przepis, a co najważniejsze szybki i pyszny!
mouse82Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
224 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bardzo lubię jagnięcinę i dlatego dzisiaj postanowiłem zrobić smażony schab. Więc: 1. Schab spłukujemy pod bieżącą wodą i wkładamy do rondla 2. Cebulę kroimy w półpierścienie i dodajemy do polędwicy 3. Następnie dodaj majonez, sól, pieprz i drobno posiekaną kolendrę. 4. Przykryj pokrywką i umieść pod prasą na 1 godzinę (chociaż im więcej marynuje, tym lepiej)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    5. Po marynowaniu jagnięciny kładziemy na patelni i smażymy z obu stron, aż będą ugotowane

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasza jagnięcina jest gotowa i może być podawana z różnymi dodatkami: ryżem, puree ziemniaczanym lub smażonymi ziemniakami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy