skład / składniki
metoda gotowania
sos jest niezbędny:
1. Oddziel ziarna granatu od owoców, wymieszaj z żurawiną (zostaw trochę do dekoracji naczynia) i włóż do rondla.
2. Umieść patelnię z jagodami na kuchence na średnim ogniu, lekko podgrzej i wlej do nich cukier. Podgrzewać do częściowego rozpuszczenia cukru.
3. Dodaj wodę i gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści, następnie dodaj masło i mieszaj, aż masło się rozpuści. Sos jest gotowy-wyłącz ogień i pozostaw SOS pod przykryciem do podania.
następnie zajmijmy się serem:
4. Camembert pokroić w osiem trójkątów, dobrze obtoczyć na plasterkach, lekko dociskając, każdy trójkąt sera w ziarnach sezamu.
5. Opiekaj po obu stronach kawałki sera na patelni bez oleju, aż ser lekko się rozpuści.
Kolejka serwowania Dania:
6. Wzdłuż krawędzi płaskiego talerza ułóż Pasek sosu o szerokości nie większej niż kawałki sera. Umieść również część sosu na środku talerza.
7. Podziel liście sałaty rękami na porcje i połóż na środku naczynia na sosie, na krawędzi sosu pięknie ułóż ser prażony w panierce z nasion sezamu, dekorując listkami mięty i ziarnami granatu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal / 100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Camembert - 299 kcal/100g