pieczony kawior z karasia srebrnego
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić pyszny smażony kawior, oto co zrobić:
1. Sól kawioru, dodaj piwo i mąkę.
2. Podgrzej patelnię z olejem.
3. Kawior dobrze wymieszać i ułożyć na gorącej patelni.
4. Smażyć z obu stron na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. W tym procesie posyp kawior papryką.
kawior jest gotowy, podawaj go ze świeżymi warzywami i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kawior Karaś - 124 kcal/100g