pieczony kawior z karasia srebrnego

zastanawiasz się, jak najlepiej ugotować kawior? Usmaż to-jest bardzo smaczne! Złoty kawior z chrupiącą skórką. Jest bardzo smaczny i apetyczny! Wspaniały pożywny obiad, można go podawać zarówno z ziołami i pokrojonymi warzywami, jak i z różnymi dodatkami. Na przykład tłuczone ziemniaki.
Anna ŚwiatowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 21 % 5 g
143 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

aby zrobić pyszny smażony kawior, oto co zrobić:

1. Sól kawioru, dodaj piwo i mąkę.
2. Podgrzej patelnię z olejem.
3. Kawior dobrze wymieszać i ułożyć na gorącej patelni.
4. Smażyć z obu stron na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. W tym procesie posyp kawior papryką.

kawior jest gotowy, podawaj go ze świeżymi warzywami i ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kawior Karaś - 124   kcal/100g

Podobne przepisy