skład / składniki
metoda gotowania
Etap 1. Wstępnie rozmrożone ryby należy umyć, aw razie potrzeby usunąć głowę, ogon i wnętrze. Następnie musisz pokroić navagę na porcje, sól i pieprz do smaku.
Etap 2. Zwiń rybę w mące ze wszystkich stron i usmaż na rozgrzanym oleju roślinnym na patelni na złoty kolor.
Etap 3. Podczas smażenia navaga możesz zacząć przygotowywać sos. Aby to zrobić, rozpuść masło na patelni i smaż drobno posiekany koper włoski na złoty kolor.
Etap 4. Wlać wino, trochę zagotować, aby alkohol odparował i dodać bulion rybny lub warzywny. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż koper włoski będzie miękki.
Etap 5. Dodaj czosnek, a następnie delikatnie dodaj żółtko z bitą śmietaną. Dokładnie zagnieść. Sól, pieprz i pozostaw na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Etap 6. Dodaj drobno posiekane warzywa, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
sos i ryba są gotowe do podania. Ułóż na talerzach i obficie polej sosem.
smacznego!
pod koniec gotowania dodaj posiekane warzywa do smaku. Jeszcze raz wymieszaj i zdejmij z ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Nawaga - 73 kcal/100g