pieczona delikatna wątróbka szczupaka

pyszne proste danie na niezapomnianą romantyczną kolację! Szczerze mówiąc, nie jestem miłośnikiem rybnych przysmaków, ale mój mąż po prostu uwielbia te wszystkie smakołyki. Nie mogłem nie zadowolić ukochanej osoby w naszą rocznicę ślubu i naprawdę podobał mi się efekt. Proste danie stało się koroną, a jednocześnie nie wymaga specjalnych kosztów i wysiłku, choć zajmie to trochę czasu. Spróbuj, a nie pożałujesz!
tasiyLAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 19 g
tłuszcze 45 % 22 g
węglowodany 16 % 8 g
302 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

wątrobę szczupaka należy dobrze umyć pod bieżącą wodą i pozostawić w lodowatej wodzie na 30 minut.

teraz musisz ubić jajko olejem, wybranymi przyprawami i solą. Powinno być trochę gęste ciasto.

gotową do gotowania wątróbkę szczupaka należy osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko doprawić przyprawami i solą i pokroić na małe kawałki. Zanurz kawałki wątroby w mące, następnie w mieszance jajecznej, a następnie ponownie w mące.

smażyć na gorącej patelni z obu stron, aż będzie lekko złoty, około 20 minut.

wątroba jest gotowa i dobrze komponuje się z sałatką warzywną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątroba szczupaka - 131   kcal/100g

Podobne przepisy