pieczona delikatna wątróbka szczupaka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wątrobę szczupaka należy dobrze umyć pod bieżącą wodą i pozostawić w lodowatej wodzie na 30 minut.
teraz musisz ubić jajko olejem, wybranymi przyprawami i solą. Powinno być trochę gęste ciasto.
gotową do gotowania wątróbkę szczupaka należy osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko doprawić przyprawami i solą i pokroić na małe kawałki. Zanurz kawałki wątroby w mące, następnie w mieszance jajecznej, a następnie ponownie w mące.
smażyć na gorącej patelni z obu stron, aż będzie lekko złoty, około 20 minut.
wątroba jest gotowa i dobrze komponuje się z sałatką warzywną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątroba szczupaka - 131 kcal/100g