Sałatka z pieczonym kurczakiem z pieczoną papryką i tymiankiem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, posolić, pieprzyć i smażyć w całości na oleju roślinnym do miękkości.
2. Pieczony filet pokroić w drobną kostkę.
3. Włóż pieprz do torby do pieczenia i piecz w piekarniku w 180C przez około 25 minut.
4. Obierz gotową paprykę z nasion i pokrój na kawałki.
5. Wrzuć kukurydzę do durszlaka.
6. Umyj tymianek, oderwij liście od gałązek.
7. W salaterce połącz kurczaka, pieczoną paprykę, kukurydzę i tymianek. Dopraw majonezem i wymieszaj. Posyp tymiankiem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g