skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Wcześniej umyj ananasa zimną wodą, w tym Zieloną Górę. Umieścić, aby woda uciekła i wyschła ,podczas gdy gotujemy & quot; nadzienie & quot;.
Krok 2:
Marchewki i cebulę obrać, umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w ćwiartki, marchewkę w kostkę.
Krok 3:
Filety umyć pod chłodną wodą, osuszyć. Usuń tłuszcz i filmy, żyły - co można odciąć. Pokrój w poprzek włókien na małe kawałki. Idealnie, aby dopasować rozmiary do kawałków ananasa.
Krok 4:
W osobnych miseczkach posyp mięso i warzywa mąką i dobrze zwiń, strząśnij nadmiar. Używam małego durszlaka.
Krok 5:
Na zimną patelnię wkładamy masło, na średnim ogniu czekamy, aż prawie się rozpuści i wlej trochę oleju roślinnego. Gdy olej się rozgrzeje, podsmaż marchewkę z cebulą. Gdy tylko cebula zacznie się rumienić, przenieś warzywa na talerz. Dodaj ciepło do silnego i usmaż mięso na tym samym oleju, aby dopiero zaczęła pojawiać się lekka skorupa. Może być konieczne dodanie oleju roślinnego. Sól, pieprz i dodaj trochę przypraw.
Krok 6:
Połącz warzywa z mięsem, dodaj wodę dosłownie łyżkami, zmniejsz ogrzewanie do minimum. Dobrze wymieszaj, zeskrob wszystkie pieczenie szpatułką z dna. Pozwól mięsu trochę ugasić bez przykrycia, 1-2 minuty. Konieczne jest, aby prawie nie było płynu, a mięso było gotowe i soczyste.
Krok 7:
Przygotuj ananasa. Ostrym nożem przeciąć na pół wzdłuż, w tym zieloną część. Wytnij twardy rdzeń, nie będzie potrzebny. Dojrzały ananas jest dość łatwy do cięcia.
Krok 8:
Ostrożnie wyciąć miazgę, & quot; łodzi & quot; nie można uszkodzić. Pokrój kliny miąższu na taki sam rozmiar jak mięso. Pozostaw wyróżniony sok w korpusie ananasa ! / Wiem, że chce się go pić i smakować w całej kuchni.. Lepiej spróbuj kawałka miąższu/.
Krok 9:
Kawałki ananasa bardzo ostrożnie wymieszaj z mięsem i warzywami.
Krok 10:
Napełnij przygotowaną połowę ananasa małym groszkiem. Na wierzchu zetrzyj ser na drobnej tarce. Przykryj kadłub ananasa folią, pozostawiając nadzienie. Więc ananas będzie wyglądał świeżo. Wkładamy ananasa do formy i wkładamy do nagrzanego do 180&039; piekarnika na około 25-30 minut. Na średnim poziomie, tryb góra - dół. Ser się stopi, a gdy tylko zacznie się rumienić, wyjmujemy go, w przeciwnym razie wysuszymy.
Krok 11:
Podawaj na gorąco. To danie jest samowystarczalne, możesz tylko trochę ozdobić zielenią. Pod skórką sera znajdziesz pachnące, delikatne, soczyste mięso. Smak kawałków ananasa jest prawie jak świeży, słodki i soczysty. Mieszanie smaku słodkiego i mięsnego, nasączonego sokiem ananasowym jest fantastyczne, aromat jest bardzo subtelny, posmak owocu. Harmonia na zawsze !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g