pieczony ananas z serem w piekarniku na wakacje

Słodycz ananasa i pikantność sera podkreślą smak kurczaka. Filet z kurczaka na naszym stole zdarza się często, smaczne i niedrogie mięso zaprzyjaźnia się z wieloma składnikami,więc jest z nim wiele przepisów. Ale za każdym razem chcę go ugotować i podać w nowy sposób. Od dawna wiadomo, że kurczak jest dobry z ananasami. Połączenie słodkiego i słonego było używane w starożytnych Chinach, a następnie wszystkie kuchnie świata podchwyciły tę mieszankę smaków, nie jesteśmy wyjątkiem. Ale w Rosji częściej używamy ananasa w puszkach i spróbuj gotować ze świeżym ananasem. I złożyć w nim !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 16 % 4 g
140 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Wcześniej umyj ananasa zimną wodą, w tym Zieloną Górę. Umieścić, aby woda uciekła i wyschła ,podczas gdy gotujemy & quot; nadzienie & quot;.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marchewki i cebulę obrać, umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w ćwiartki, marchewkę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filety umyć pod chłodną wodą, osuszyć. Usuń tłuszcz i filmy, żyły - co można odciąć. Pokrój w poprzek włókien na małe kawałki. Idealnie, aby dopasować rozmiary do kawałków ananasa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W osobnych miseczkach posyp mięso i warzywa mąką i dobrze zwiń, strząśnij nadmiar. Używam małego durszlaka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na zimną patelnię wkładamy masło, na średnim ogniu czekamy, aż prawie się rozpuści i wlej trochę oleju roślinnego. Gdy olej się rozgrzeje, podsmaż marchewkę z cebulą. Gdy tylko cebula zacznie się rumienić, przenieś warzywa na talerz. Dodaj ciepło do silnego i usmaż mięso na tym samym oleju, aby dopiero zaczęła pojawiać się lekka skorupa. Może być konieczne dodanie oleju roślinnego. Sól, pieprz i dodaj trochę przypraw.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połącz warzywa z mięsem, dodaj wodę dosłownie łyżkami, zmniejsz ogrzewanie do minimum. Dobrze wymieszaj, zeskrob wszystkie pieczenie szpatułką z dna. Pozwól mięsu trochę ugasić bez przykrycia, 1-2 minuty. Konieczne jest, aby prawie nie było płynu, a mięso było gotowe i soczyste.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotuj ananasa. Ostrym nożem przeciąć na pół wzdłuż, w tym zieloną część. Wytnij twardy rdzeń, nie będzie potrzebny. Dojrzały ananas jest dość łatwy do cięcia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie wyciąć miazgę, & quot; łodzi & quot; nie można uszkodzić. Pokrój kliny miąższu na taki sam rozmiar jak mięso. Pozostaw wyróżniony sok w korpusie ananasa ! / Wiem, że chce się go pić i smakować w całej kuchni.. Lepiej spróbuj kawałka miąższu/.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kawałki ananasa bardzo ostrożnie wymieszaj z mięsem i warzywami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Napełnij przygotowaną połowę ananasa małym groszkiem. Na wierzchu zetrzyj ser na drobnej tarce. Przykryj kadłub ananasa folią, pozostawiając nadzienie. Więc ananas będzie wyglądał świeżo. Wkładamy ananasa do formy i wkładamy do nagrzanego do 180&039; piekarnika na około 25-30 minut. Na średnim poziomie, tryb góra - dół. Ser się stopi, a gdy tylko zacznie się rumienić, wyjmujemy go, w przeciwnym razie wysuszymy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj na gorąco. To danie jest samowystarczalne, możesz tylko trochę ozdobić zielenią. Pod skórką sera znajdziesz pachnące, delikatne, soczyste mięso. Smak kawałków ananasa jest prawie jak świeży, słodki i soczysty. Mieszanie smaku słodkiego i mięsnego, nasączonego sokiem ananasowym jest fantastyczne, aromat jest bardzo subtelny, posmak owocu. Harmonia na zawsze !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy