nadzienie z jarmużu do pasztecików

proste nadzienie z kapusty z jajkiem na paszteciki! Nadzienie z kapusty jest jednym z popularnych nadzień do pasztecików. Jest przygotowywany ze świeżej, kiszonej, duszonej kapusty, do kapusty dodaje się warzywa, takie jak marchew i cebula, jaja kurze, a nawet grzyby. I w każdym przypadku uzyskuje się nowy i ciekawy smak.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 36 % 5 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki według listy. Zastanówmy się nad przepisem na nadzienie z kapusty z gotowanymi jajkami kurzymi. Ciasta z takim nadzieniem były często pieczone i smażone przez moją babcię i wszyscy bardzo lubili takie wypieki. Pierwszym krokiem jest ugotowanie jaj kurzych na twardo. Gotuj je przez około 12-15 minut od momentu zagotowania wody, ostudź, obierz i drobno posiekaj nożem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lepiej jest użyć młodej i soczystej białej kapusty do nadzienia zgodnie z tym przepisem, ponieważ nie będziemy jej dusić, będzie zaangażowana w świeżą formę. Oczyść główkę kapusty z górnych suchych i brudnych liści. Pokrój łodygę, pokrój kapustę na kilka kawałków, aby wygodnie zmielić w robocie kuchennym lub blenderze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Moja babcia i mama nadal używają drewnianego koryta i sekcji ręcznej jako siekacza kapusty, a nawet po wypróbowaniu tak nowoczesnych urządzeń, które uprościły proces gotowania, jak blender i robot kuchenny, nie chcą rezygnować z ręcznego asystenta i twierdzą, że kapusta, posiekana ręcznie, okazuje się znacznie lepsza, smaczniejsza i bardziej soczysta w nadzieniu do ciast. Dlatego jeśli istnieją takie urządzenia, możesz użyć

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekałem kapustę w blenderze. Posiekaną kapustę wkładamy do głębokiej miski, wyciskamy nadmiar soku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj posiekane jaja kurze, sól do smaku. Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej, ostudź do temperatury pokojowej i wlej do nadzienia z kapusty, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nadzienie pasztecika jest gotowe. W razie potrzeby i smaku do nadzienia można dodać drobno posiekane świeże zioła. Pozostaje przygotować lub użyć już przygotowanego ciasta, uformować, usmażyć lub upiec placki. Zarówno ciasto drożdżowe, jak i przaśne nadają się do takiego nadzienia, a ciasta będą pyszne zarówno smażone na patelni, jak i pieczone w piekarniku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy