mleko z cebulą i marchewką na patelni

ten przepis jest dla prawdziwych koneserów owoców morza i ryb! Mleko, podobnie jak kawior, jest bardzo przydatne. Zawierają witaminy B, C, E i kompletne białka zwierzęce. Dlatego ten produkt jest bardzo pożywny. Podobnie jak ryby, mleko jest smażone i gotowane, a także używane do farszu w pasztecikach rybnych.
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 58 % 11 g
62 kcal
IG: 73 / 0 / 27

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy składniki do przygotowania duszonego mleka z cebulą i marchewką. Aby przygotować to danie, potrzebujesz mleka z łososia. Lepiej oczywiście używać świeżego mleka, ale jeśli mleko zostało zamrożone, należy je naturalnie rozmrozić, czyli na dolnej półce lodówki. Mleko myjemy pod bieżącą zimną wodą, suszymy ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar płynu i kroimy na małe kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mleko toczymy w mące pszennej, aby zrobić panierkę i przenosimy je na rozgrzaną patelnię. Aby mleko się nie przypaliło, smaż je na średnim ogniu przez 10-15 minut. Smażone mleko przenosi się na czysty talerz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę, usuń łodygę i nasiona z papryki. Przygotowane warzywa kroimy w drobną kostkę. Przenieś pokrojone warzywa na tę samą patelnię, na której smażono mleko, i smaż warzywa przez 5-7 minut, mieszając je od czasu do czasu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj koncentrat pomidorowy do smażonych warzyw, wlej sos sojowy i wodę, dopraw cukrem i solą. Dokładnie wymieszaj zawartość patelni i gotuj sos z warzywami przez kolejne 15 minut na średnim ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po upływie czasu dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, posiekane papryczki chili, mielony czarny pieprz do sosu warzywnego. Mieszać. Następnie włóż wcześniej smażone mleko do sosu warzywnego, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przed podaniem posyp gotowe danie posiekaną natką pietruszki. Podobnie jak inne owoce morza, mleko na stole można upuścić z plasterkiem cytryny, świeżymi ziołami i warzywami.

mleko jest na tyle specyficzne, że nie każdy będzie w stanie docenić ich smak. Ale prawdziwi smakosze docenią to danie! A gospodynie domowe docenią ten przepis za prostotę i łatwość przygotowania.
ten produkt został rozpowszechniony w Rosji i Japonii, ale w krajach europejskich nigdy się nie zakorzenił.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mleko rybne - 100   kcal/100g

Podobne przepisy