ciasto twarogowe bez pieczenia
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
twaróg należy wziąć mały. Śmietanę można przyjmować więcej niż określoną ilość lub mniej. To zależy od zawartości tłuszczu w twarogu.
daje w sumie 8 ciastek.
wymieszaj twaróg ze śmietaną, miodem. Zamiast miodu możesz wziąć cukier.
zetrzyj czekoladę na drobnej tarce.
zwilż ręce wodą i uformuj ciasto z masy, umieść nadzienie (pół daktyla lub migdały) na środku, a następnie uformuj kulkę.
zwiń każdą kulkę w chipsy czekoladowe.
połóż ciasta twarogowe na talerzu i wstaw do lodówki na pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g