ciasto czekoladowe z kakao, orzechami i musli bez pieczenia
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
moje świeże daktyle i orzechy. Oczyszczamy z nasion.
zmiel orzech i daktyle w blenderze lub przez maszynkę do mięsa. Możesz dodać trochę rodzynek.
dodaj proszek kakaowy lub chleb świętojański i trochę wody do masy. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy czekoladowej.
układamy deskę do krojenia folią spożywczą. Rozłóż masę czekoladową+daktylową o grubości centymetra 1,5 cm.
ze skrawków zwinęliśmy rurki, a z nich ozdoby i cukierki-serca. Zwinięte w suchym soku Truskawkowym
i ostatnia Dekoracja! Posypanie: z mielonego blendera musli + liofilizowany sok truskawkowy + serca-cukierki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Musli - 371 kcal/100g