ciasto czekoladowe z kakao, orzechami i musli bez pieczenia

dla najdroższych na Walentynki! czego nie trzeba piec Pyszne czekoladowe Brownie z kakao
mistukAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 9 g
tłuszcze 32 % 23 g
węglowodany 56 % 41 g
398 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

moje świeże daktyle i orzechy. Oczyszczamy z nasion.
zmiel orzech i daktyle w blenderze lub przez maszynkę do mięsa. Możesz dodać trochę rodzynek.
dodaj proszek kakaowy lub chleb świętojański i trochę wody do masy. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy czekoladowej.
układamy deskę do krojenia folią spożywczą. Rozłóż masę czekoladową+daktylową o grubości centymetra 1,5 cm.
ze skrawków zwinęliśmy rurki, a z nich ozdoby i cukierki-serca. Zwinięte w suchym soku Truskawkowym
i ostatnia Dekoracja! Posypanie: z mielonego blendera musli + liofilizowany sok truskawkowy + serca-cukierki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Musli - 371   kcal/100g

Podobne przepisy