słodycze dla surowej żywności

cukierki, które powstrzymają kremowe słodycze przed uwodzeniem! Możesz dać dzieciom. W cukierkach nie ma cukru, słodycz ze względu na daktyle. Wszystkie składniki są zdrowe. Możesz także traktować wegetarian,a nawet surowych jedzących. Orzechy do tych cukierków nie powinny być smażone. Trochę kłopotliwe, ponieważ musisz zwinąć kulki cukierków z ciasta orzechowego. Okazuje się bardzo smaczny i zdrowy. Możesz robić cukierki w różnych & quot; muszlach & quot;, zawsze nowy smak.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 11 g
tłuszcze 46 % 31 g
węglowodany 37 % 25 g
413 kcal
IG: 32 / 0 / 68

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

1. Wyciągamy młynek do kawy z szafki, energicznie i głośno mielimy orzechy. Przedstawiamy się jako młynarz, robimy mąkę orzechową, dodajemy kakao do mąki.
2. Bezlitośnie zmiel daty wodą-dostajemy tłuczone ziemniaki.
3. Zakłócamy wszystko uchwytami, tworzymy małe cukierki. Zwykle pod koniec zaczynają się pojawiać cukierki, nudzi cię rzeźbienie małych kulek.
4. Kulki zwijamy w posypkę (migdały, kokos, kakao, płatki owsiane, mak itp.).
5. Wysyłamy wszystko do lodówki.

proporcje dla odniesienia to 1 część migdałów, 1 część orzechów włoskich, 1 część daktyli. Wystarczy spróbować masy cukierkowej i dostosować liczbę daktyli, kakao i orzechów. Robię dla oka i dla smaku. Czasami topię czarną czekoladę (70-80%) i zanurzam w niej cukierki. Każdy lubi ten smak (z wyjątkiem dzieci, czekolada jest dla nich bardzo gorzka), ale rzadko gotuję w ten sposób, tylko na święta. Dużo zamieszania z czekoladą, a słodycze zdecydowanie nie są dla surowych zjadaczy))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy