Sałatka z kawiorem z mintaja, kapustą i ogórkiem

w pośpiechu, ze zwykłych produktów, jasne, soczyste, pyszne! Sałatka z kawiorem mintaja, kapustą i ogórkiem zachwyci wielu swoją nowością i niezwykłością. Przygotowanie jest zaskakująco proste, nie wymaga żadnej obróbki cieplnej. Podawaj sałatkę jako świąteczną przekąskę lub codzienną przekąskę.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 38 % 5 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z kawiorem mintaja, kapustą i ogórkiem? Nie ma nic prostszego! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Lepiej jest wziąć młodą kapustę, jest delikatna i soczysta. Cóż, najważniejszą rzeczą w tej sałatce jest dobry świeży kawior. Bardzo często widziałem negatywne recenzje, że sałatka jest gorzka. Wynika to z niskiej jakości kawioru. Dlatego nie bądź leniwy-wybierz kawior o najświeższym terminie ważności. Pod przepisem Zobacz więcej informacji.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj kapustę, usuń zgniłe górne liście i łodygę i drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj ogórek, osusz i pokrój w paski. Skóra, jeśli nie jest gorzka i twarda, nie jest konieczna do cięcia, ale skup się na swoim guście.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Paprykę obrać z nasion i pokroić w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj zieloną cebulę i pietruszkę, osusz i drobno posiekaj. Oprócz tych zieleni możesz również dodać koperek i / lub kolendrę. Wybierając zieleń, skup się na swoich preferencjach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W misce połącz kapustę, ogórek, marchewkę, paprykę, posiekane warzywa i kawior z mintaja. Dopraw sałatkę olejem roślinnym, sokiem z cytryny. Posyp solą i cukrem. Cukier równoważy kwasowość z kwasu cytrynowego i nie jest szczególnie wyczuwalny w sałatce. Możesz użyć zarówno oliwy z oliwek, jak i słonecznika lub innego oleju roślinnego do smaku, najważniejsze jest to, że nie zatyka smaku całej sałatki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wszystko dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj sałatkę. Smacznego!

jeszcze kilka słów o kawiorze. Kawior z mintaja można znaleźć zarówno na zwykłych półkach z resztą konserw rybnych, jak iw lodówce. Radzę wybrać ten z lodówki - w hali często jest znacznie cieplej niż 25 stopni, szczególnie latem, więc warunki przechowywania zostaną wyraźnie naruszone, a stąd gorycz. To gorycz daje produkt niskiej jakości. ŚWIEŻY KAWIOR O ODPOWIEDNICH WARUNKACH PRZECHOWYWANIA NIE JEST GORZKI. Jeśli jest gorzki, to nie jest tak, że w sałatce, w ogóle nie jest pożądane, aby wziąć go do ust, ponieważ jest obarczony banalnym zatruciem.I spróbuj wybrać słoik z okresem nie dłuższym niż sześć miesięcy. Im mniej czasu minęło od daty produkcji, tym bardziej prawdopodobne jest, że otrzymasz świeży, nie dokuczliwy produkt. Pamiętaj, aby spróbować kawioru przed dodaniem go do sałatki. Jeśli jest gorzki, oznacza to, że jest złej jakości i zepsuje smak całej sałatki.

kawior z mintaja można zastąpić kawiorem z dorsza.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Kawior z mintaja - 131   kcal/100g

Podobne przepisy