skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto francuskie z grzybami? Przygotuj jedzenie. Weź zakupione lub domowe ciasto francuskie. Wszelkie grzyby są odpowiednie-pieczarki, takie jak moje, boczniaki, leśne. Ser to taki, który dobrze się topi, wysokiej jakości, bez tłuszczów roślinnych.
Krok 2:
Pieczarki dokładnie opłucz, odetnij wszystkie ciemne i uszkodzone miejsca. Pokrój grzyby na małe plasterki. Możesz pokroić pieczarki na cienkie talerze lub małe kostki, jak chcesz.
Krok 3:
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej olej roślinny, włóż obraną i drobno posiekaną cebulę. Lekko usmaż, a następnie połóż posiekane pieczarki na patelni z cebulą, wymieszaj. Smaż grzyby z cebulą na dużym ogniu, często mieszając. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Cały płyn powinien wyparować, a grzyby powinny się zrumienić.
Krok 4:
Ciasto francuskie, jeśli jest zakupione, rozmrozić i rozpakować. Tworzenie ciasta będzie całkowicie zależeć od sposobu cięcia ciasta francuskiego. Jeśli jest to jedna warstwa, wystarczy ją rozłożyć, a jeśli jest to kilka oddzielnych warstw, konieczne będzie ułożenie wypełnienia na jednej części i przykrycie drugiej bez fałd.
Krok 5:
Na połowę ciasta francuskiego ułożyć nadzienie ze smażonych pieczarek i cebuli, posypać twardym serem startym na grubej tarce. Nie układaj nadzienia aż do krawędzi, zostaw trochę miejsca na szczypanie.
Krok 6:
Przykryj wyłożone nadzienie drugą częścią ciasta, a następnie bardzo mocno ściśnij krawędzie. Możesz to zrobić rękami lub widelcem.
Krok 7:
Posmaruj wierzch ciasta odrobiną oleju roślinnego i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. Ciasto francuskie z grzybami powinno wyraźnie wyrosnąć i zrumienić. Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika, ostudź je trochę i podawaj. Smacznego!
dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu lub włoskich aromatycznych ziół do nadzienia grzybowego, aby twoje ciasto było jeszcze ciekawsze i smaczniejsze.
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
pieczarki można zastąpić borowikami lub masłem, ale weź pod uwagę różnicę w konsystencji i czasie gotowania. Możesz także wziąć suszone grzyby (będą potrzebować 5-6 razy mniej niż świeże). Pamiętaj, aby je wypłukać, a następnie namoczyć przed gotowaniem (około 2-3 godzin).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g