skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj określone składniki. Wskazuję przepis na naleśniki klasyczny na mleku, ale naleśniki można przygotować według Twojego ulubionego przepisu. Najważniejsze, aby nie uczynić ich bardzo słodkimi. Czerwona ryba słona do smaku: różowy łosoś, łosoś, keta. Będę gotować z serem & quot; Mozzarella & quot;, ale każdy miękki ser, a także twarożek, kremowy idealnie pasuje do tego przepisu. Warzywa do woli, mam świeże koperek do serwowania gotowych naleśników.
Krok 2:

Rozbij jajko do miski, dodaj sól, cukier, wymieszaj. Wlej mleko, dodaj mąkę i wymieszaj. Rozcieńczyć ciasto ciepłą lub gorącą wodą do pożądanej konsystencji. W razie potrzeby do ciasta można dodać olej roślinny. Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem roślinnym i smaż naleśniki z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni do miękkości. Posmaruj gotowe naleśniki masłem, aby się nie sklejały.
Krok 3:

Uwolnij ser z opakowania i zetrzyj na grubej tarce. Powtarzam, dla tego przepisu możesz wybrać ser według własnych upodobań. Miękki ser wystarczy zetrzeć, kremowy lub twarogowy można wymieszać z posiekanymi świeżymi ziołami, takimi jak koperek. Nie warto dodawać soli do takiego nadzienia, ryba będzie słona i istnieje prawdopodobieństwo, że wszystko zostanie przesolone.
Krok 4:

Na każdy naleśnik połóż starty ser (lepiej, jeśli naleśniki są jeszcze ciepłe, wtedy ser lekko się rozpuści), kawałki czerwonej ryby (ilość czerwonej ryby wyłącznie do smaku) i delikatnie zwiń. Możesz podawać od razu w ten sposób lub możesz pokroić każdą rolkę na małe kawałki.
Krok 5:

Naleśniki z czerwoną rybą są gotowe i można je podawać na stole. Do naleśników można zaproponować jakiś letni SOS, np. & quot; Zadziki & quot;. Takie naleśniki będą ozdobą świątecznego stołu lub pysznym zdrowym śniadaniem lub przekąską.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g


