naleśniki z czerwoną rybą

prosta przekąska z czerwonej ryby z naleśnikami i serem. Naleśniki są częstym gościem na naszym stole. Dżem, karmel, dżem doskonale nadają się do słodyczy. Ale dla miłośników pikantnych naleśników zawsze można znaleźć rozwiązanie w postaci naleśników z czerwoną rybą i serem. Takie bułki naleśnikowe doskonale uzupełnią śniadanie, a także ozdobią każdy świąteczny stół. Myślę, że nawet słodycze nie odmówią takich pysznych naleśników.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 28 % 12 g
węglowodany 47 % 20 g
191 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Wskazuję przepis na naleśniki klasyczny na mleku, ale naleśniki można przygotować według Twojego ulubionego przepisu. Najważniejsze, aby nie uczynić ich bardzo słodkimi. Czerwona ryba słona do smaku: różowy łosoś, łosoś, keta. Będę gotować z serem & quot; Mozzarella & quot;, ale każdy miękki ser, a także twarożek, kremowy idealnie pasuje do tego przepisu. Warzywa do woli, mam świeże koperek do serwowania gotowych naleśników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajko do miski, dodaj sól, cukier, wymieszaj. Wlej mleko, dodaj mąkę i wymieszaj. Rozcieńczyć ciasto ciepłą lub gorącą wodą do pożądanej konsystencji. W razie potrzeby do ciasta można dodać olej roślinny. Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem roślinnym i smaż naleśniki z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni do miękkości. Posmaruj gotowe naleśniki masłem, aby się nie sklejały.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Uwolnij ser z opakowania i zetrzyj na grubej tarce. Powtarzam, dla tego przepisu możesz wybrać ser według własnych upodobań. Miękki ser wystarczy zetrzeć, kremowy lub twarogowy można wymieszać z posiekanymi świeżymi ziołami, takimi jak koperek. Nie warto dodawać soli do takiego nadzienia, ryba będzie słona i istnieje prawdopodobieństwo, że wszystko zostanie przesolone.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na każdy naleśnik połóż starty ser (lepiej, jeśli naleśniki są jeszcze ciepłe, wtedy ser lekko się rozpuści), kawałki czerwonej ryby (ilość czerwonej ryby wyłącznie do smaku) i delikatnie zwiń. Możesz podawać od razu w ten sposób lub możesz pokroić każdą rolkę na małe kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Naleśniki z czerwoną rybą są gotowe i można je podawać na stole. Do naleśników można zaproponować jakiś letni SOS, np. & quot; Zadziki & quot;. Takie naleśniki będą ozdobą świątecznego stołu lub pysznym zdrowym śniadaniem lub przekąską.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy