skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić klasyczny Stroganow wieprzowy z koncentratem pomidorowym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz mięso wieprzowe bez kości. Mam śmietanę 20% tłuszczu.
Krok 2:
Pokrój mięso wieprzowe na platynę i ubij trochę młotkiem kuchennym.
Krok 3:
Następnie pokrój ubite mięso w paski.
Krok 4:
Do smażenia rozgrzej patelnię do gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Ułóż pokrojone mięso i smaż, aż lekko się zrumieni.
Krok 5:
Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Następnie pokrój cebulę w półpierścienie lub nieco mniejsze.
Krok 6:
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię do mięsa. Wymieszaj i smaż wszystko razem przez około 10 minut na małym ogniu. Cebula stanie się bardziej miękka i będzie pachnieć bardzo aromatycznie.
Krok 7:
Posyp mięso mąką. Aby mąka równomiernie rozeszła się po mięsie, wygodnie jest przesiać ją przez mały sitko. Wymieszaj mąkę z mięsem.
Krok 8:
Teraz dodaj śmietanę na patelnię do mięsa. Wymieszaj i podgrzej mięso w śmietanie przez kilka minut.
Krok 9:
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy. Do smaku trochę soli i dodaj przyprawy. Jako przyprawa wystarczy zmielony pieprz. Wszystko wymieszaj, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 20-25 minut. W razie potrzeby możesz dodać trochę wody lub bulionu mięsnego.
Krok 10:
Podczas duszenia mięso stanie się miękkie, a sos będzie gęsty. Doskonałym dodatkiem będzie przystawka z tłuczonych ziemniaków. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g