skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić chleb pita z kiełbasą i jajkiem? Przygotuj jedzenie. Chleb pita do tego przepisu jest cienki, bez drożdży. Kształt W zasadzie nie ma znaczenia, kiełbasę można owinąć w podobny sposób w okrągły kawałek. Sama kiełbasa jest również odpowiednia - wziąłem gotowaną, możesz wziąć szynkę lub wędzoną, którą lubisz lub która jest dostępna.
Krok 2:
Pita, jeśli masz go tak jak ja, prostokątny, pokrój najpierw na trzy paski wzdłuż, a następnie każdy pasek na pół w poprzek. Mam sześć kawałków. Najwygodniej jest ciąć chleb pita nożyczkami.
Krok 3:
Pokrój kiełbasę na kółka o grubości około 1,5 centymetra. Jeśli masz wędzony o małej średnicy, Oblicz, ile kawałków potrzebujesz na chleb pita.
Krok 4:
Weź miskę, rozmiar licz nieco większy niż kawałek chleba pita. Wzięłam za małą, było niewygodnie. Wbij do niego jajko. Dodaj trochę soli, szczyptę, ponieważ kiełbasa jest już wystarczająco słona. Ubij jajko widelcem. Jeśli masz małe jajka, weź dwa, jedno może nie wystarczyć. Zostanie-usmaż jajecznicę.
Krok 5:
Połóż kółko kiełbasy na krawędzi chleba pita. Zawiń go, wykonując dwa lub trzy obroty. Zawiń wszystkie kawałki w ten sam sposób.
Krok 6:
Okażą się takie płaskie & quot; bułki & quot;.
Krok 7:
Umieść patelnię na małym ogniu, wlej na nią olej roślinny. Lub kremowy, ale potem Dodaj do niego trochę warzyw, jeden krem może zacząć się palić. Rozgrzej olej przez kilka minut. Zanurz każdy kawałek chleba pita z kiełbasą w ubitym jajku, aby dobrze go owinął.
Krok 8:
Umieść chleb pita z kiełbasą na patelni. Smaż na małym ogniu przez kilka minut z jednej strony, aż będzie złoty.
Krok 9:
Następnie odwróć szpatułką na drugą stronę i smaż również na złoty kolor. Wyjmij gotowe bułki na talerz, możesz położyć na nim ręcznik papierowy, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Krok 10:
Podawaj od razu do stołu, takie pita są dobre z upałem, z upałem. Smacznego!
bardzo smaczne i super szybkie danie! Jadłem od razu z patelni, a następnie podgrzałem w kuchence mikrofalowej. Smaczniejszy jest jeszcze gorętszy-chleb pita okazuje się chrupiący i bardzo apetyczny! Myślę, że następnym razem połóż kawałek sera na kiełbasie.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g