Rolada z wątróbki

najdelikatniejsza bułka z domowego pasztetu, która rozpływa się w ustach. Bardzo łatwa do przygotowania wersja świątecznej przekąski z wątroby. Pyszne, oryginalne i bardzo, bardzo delikatne. Nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na śniadanie, na chlebie z gorącą herbatą jest bardzo smaczny!
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 23-29 grudnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 13 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 14 % 5 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować roladę z wątroby, potrzebujemy bardzo małego zestawu produktów. Każda wątroba jest odpowiednia: wieprzowina, wołowina lub kurczak, Można to zrobić nawet z kilku rodzajów wątroby jednocześnie. Miałem wątróbkę wieprzową i drobiową na pół. Potrzebujemy również jednego kawałka cebuli i marchwi, 30-50 gramów masła, trochę oleju roślinnego do smażenia i topionego sera do nadzienia. Do nadzienia możesz wziąć ser twarogowy zamiast stopionego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wątroba jest dobrze umyta, oczyszczona z filmów i żył (jeśli istnieje). Pokroić na małe kawałki i smażyć na oleju roślinnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy wątroba trochę wybiela, obierz jedną cebulę i drobno posiekaj. Wysyłamy cebulę do wątroby i smażymy, aż lekko się zrumieni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie zetrzyj jedną dużą marchewkę na grubej tarce i wyślij do smażenia wątroby z cebulą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć wątrobę z warzywami do miękkości. Sól i pieprz do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Za pomocą blendera zanurzeniowego posiekaj smażoną wątrobę z warzywami, aż będzie gładka. Jeśli nie ma blendera, możesz dwukrotnie przepuścić wątrobę z warzywami przez maszynę do mięsa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj trochę masła. Olej jest potrzebny, aby podczas chłodzenia Rolada wątrobowa dobrze zachowała swój kształt. Bardzo ważne jest, aby olej był dobrej jakości. Spread nie twardnieje dobrze i nie utrzymuje kształtu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bierzemy kawałek folii i równomiernie rozprowadzamy pasztet wątrobowy na folii równą warstwą o grubości około jednego centymetra.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie bierzemy miękki ser śmietankowy, a także rozprowadzamy równą warstwę na warstwie pasztetu wątrobowego, nie docierając do krawędzi o jeden lub dwa centymetry.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Delikatnie zagnij krawędź folii i zawiń rolkę analogicznie do pasków, używając folii zamiast bambusowej maty.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotową rolkę zawijamy w folię jako & quot; cukierki & quot; i wysyłamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po osadzeniu bułka dobrze zachowuje swój kształt. Kroimy roladę wątrobową na porcje i podajemy do stołu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Wątróbka jagnięca - 101   kcal/100g
  • Wołowy liver - 735   kcal/100g
  • Wątróbka gęsia - 412   kcal/100g
  • Wątróbka Kacza - 405   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy