skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować roladę z wątroby, potrzebujemy bardzo małego zestawu produktów. Każda wątroba jest odpowiednia: wieprzowina, wołowina lub kurczak, Można to zrobić nawet z kilku rodzajów wątroby jednocześnie. Miałem wątróbkę wieprzową i drobiową na pół. Potrzebujemy również jednego kawałka cebuli i marchwi, 30-50 gramów masła, trochę oleju roślinnego do smażenia i topionego sera do nadzienia. Do nadzienia możesz wziąć ser twarogowy zamiast stopionego.
Krok 2:
Wątroba jest dobrze umyta, oczyszczona z filmów i żył (jeśli istnieje). Pokroić na małe kawałki i smażyć na oleju roślinnym.
Krok 3:
Gdy wątroba trochę wybiela, obierz jedną cebulę i drobno posiekaj. Wysyłamy cebulę do wątroby i smażymy, aż lekko się zrumieni.
Krok 4:
Następnie zetrzyj jedną dużą marchewkę na grubej tarce i wyślij do smażenia wątroby z cebulą.
Krok 5:
Smażyć wątrobę z warzywami do miękkości. Sól i pieprz do smaku.
Krok 6:
Za pomocą blendera zanurzeniowego posiekaj smażoną wątrobę z warzywami, aż będzie gładka. Jeśli nie ma blendera, możesz dwukrotnie przepuścić wątrobę z warzywami przez maszynę do mięsa.
Krok 7:
Dodaj trochę masła. Olej jest potrzebny, aby podczas chłodzenia Rolada wątrobowa dobrze zachowała swój kształt. Bardzo ważne jest, aby olej był dobrej jakości. Spread nie twardnieje dobrze i nie utrzymuje kształtu.
Krok 8:
Bierzemy kawałek folii i równomiernie rozprowadzamy pasztet wątrobowy na folii równą warstwą o grubości około jednego centymetra.
Krok 9:
Następnie bierzemy miękki ser śmietankowy, a także rozprowadzamy równą warstwę na warstwie pasztetu wątrobowego, nie docierając do krawędzi o jeden lub dwa centymetry.
Krok 10:
Delikatnie zagnij krawędź folii i zawiń rolkę analogicznie do pasków, używając folii zamiast bambusowej maty.
Krok 11:
Gotową rolkę zawijamy w folię jako & quot; cukierki & quot; i wysyłamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po osadzeniu bułka dobrze zachowuje swój kształt. Kroimy roladę wątrobową na porcje i podajemy do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowy liver - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g