skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Przygotowanie ciasta. Wymieszaj kefir z mlekiem, dodaj jajka i ubij trzepaczką, a następnie cukier, sól i sodę, wymieszaj.
Krok 3:
Stopniowo dodając, mieszaj mąkę. Mąka może potrzebować trochę więcej lub mniej, dlatego najpierw wymieszaj 4 szklanki mąki, a następnie stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto okaże się miękkie i przylgnie do rąk.
Krok 4:
Następnie wlej 3 łyżki oleju roślinnego. L i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Przykryj ciasto ręcznikiem lub celofanem.
Krok 6:
Przygotowanie nadzienia. Drobno posiekaj cebulę i możesz ją zmiażdżyć wałkiem do ciasta, aby szybciej wypuścić sok. Aby uzyskać soczystość mięsa mielonego, jeszcze lepiej będzie zetrzeć część cebuli na drobnej tarce lub zmielić blenderem i pokroić część. (Kto sam gotuje mięso mielone, przepuść cebulę wraz z mięsem przez maszynę do mięsa)
Krok 7:
Wymieszaj mięso mielone i cebulę, sól i pieprz do smaku.
Krok 8:
Gotowanie belyashi. Oderwij kawałek ciasta, zwiń go rękami i podziel na kawałki.
Krok 9:
Każdy kawałek można rozwałkować wałkiem do ciasta lub ugniatać ciasto rękami w tortillę. Na środku kładziemy mięso mielone na około pół łyżki stołowej.
Krok 10:
Tworzymy Biel. Zegnij krawędź do środka.
Krok 11:
Bierzemy koniec i Rzeźbimy go w kierunku zagiętej krawędzi.
Krok 12:
I tak Rzeźbimy biel w kółko, środek pozostaje otwarty.
Krok 13:
Wlej tyle oleju roślinnego na patelnię, aby bielacy zanurzyli się w nim około połowy. Podgrzej i zmniejsz ogień do średniego. Kładziemy bielyashi twarzą w dół, smażymy na złoty kolor.
Krok 14:
Odwróć. Aby uzyskać soczystość białego mięsa i szybką gotowość mięsa mielonego, zaleca się wlewanie gorącego oleju roślinnego do otwartego otworu białego mięsa. Nalałem łyżeczkę gorącego bulionu. Przykryj pokrywką i smaż do miękkości.
Krok 15:
Połóż gotowy biały na serwetce lub ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 16:
Możesz złamać belyash, aby upewnić się, że jest gotowy. Bielaki są gotowe bez drożdży, wezwij wszystkich do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g