szybkie paszteciki z zieloną cebulą i jajkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Rozbij jajka do miski na ciasto.
Krok 3:
Dodaj kefir z sodą.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Sól i pieprz przyszłe ciasto.
Krok 6:
Jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Dodaj mąkę, wymieszaj. Ciasto jest gotowe.
Krok 8:
Te placki są nazywane leniwymi, ponieważ nadzienie ingeruje bezpośrednio w ciasto. Pokrój jajka na twardo i przenieś je do ciasta.
Krok 9:
Robimy to samo z zielenią-siekamy i wlewamy do ciasta. Wymieszaj i gotowe.
Krok 10:
Rozgrzej olej i usmaż w nim placki, układając je łyżką.
Krok 11:
Gotowe.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g