paszteciki z zieloną cebulą i jajkiem

te paszteciki są najszybsze, jakie możesz wymyślić! Bardzo szybko! Te paszteciki pochodzą z serii leniwych przepisów. Ktoś jest wobec nich stronniczy, a ktoś chętnie zauważa i w każdej trudnej sytuacji w kuchni włącza szybkie ręce i przygotowuje obiad lub kolację z takich leniwych przepisów!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 47 % 22 g
węglowodany 38 % 18 g
283 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajka do miski na ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj kefir z sodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól i pieprz przyszłe ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jeszcze raz dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mąkę, wymieszaj. Ciasto jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Te placki są nazywane leniwymi, ponieważ nadzienie ingeruje bezpośrednio w ciasto. Pokrój jajka na twardo i przenieś je do ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Robimy to samo z zielenią-siekamy i wlewamy do ciasta. Wymieszaj i gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozgrzej olej i usmaż w nim placki, układając je łyżką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowe.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy