skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić soczyste ciastka rybne z morszczuka? Przygotuj jedzenie. Weź schłodzoną rybę - ma o wiele więcej składników odżywczych. Jeśli masz tylko zamrożonego morszczuka, musisz go odpowiednio rozmrozić. Po zamrażarce umieść rybę w lodówce na 4-6 godzin, a dopiero potem całkowicie rozmroź w warunkach pokojowych.
Krok 2:
Umyj i dobrze osusz rybę. Teraz morszczuk należy zmiażdżyć. Przepuściłem go przez maszynkę do mięsa, ale możesz zmielić rybę za pomocą blendera. W skrajnych przypadkach możesz drobno posiekać nożem.
Krok 3:
Obierz cebulę, a także posiekaj. Przepuściłem go również przez maszynę do mięsa.
Krok 4:
Wbij jajko w powstałe mięso mielone. Weź większe jajko, najlepiej domowe.
Krok 5:
Posolić mięso mielone. Używam zwykłej soli morskiej, ale do naczynia można dodać trochę aromatycznej soli, takiej jak Adyghe. Na tym etapie możesz dodać do mięsa mielonego swoje ulubione zioła-przyprawy. Co może pasować do mielonej ryby? Pieprz cytrynowy, tymianek, zioła prowansalskie-weź to do smaku!
Krok 6:
Wlej 3 łyżki bułki tartej do ciasta. Pomogą wchłonąć nadmiar, a także będą działać jako" materiał klejący & quot;. Ponadto bułkę tartą można zastąpić semoliną, mąką w tych samych proporcjach, a nawet skrobią-proporcje są 2 razy mniejsze. Dobrze zagnieść mięso mielone.
Krok 7:
Weź trochę mięsa mielonego, zrób ciasto, umieść mały kawałek masła na środku - dla soczystości.
Krok 8:
Uformuj placek i zwiń pozostałą bułkę tartą.
Krok 9:
Zrób to samo z całym mięsem mielonym - uformuj kotlety.
Krok 10:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż kotlety i smaż na małym ogniu od początku z jednej strony przez około 7-10 minut. Następnie ostrożnie odwróć kotlety i ugotuj je, przykrywając patelnię pokrywką.
Krok 11:
Pyszne soczyste kotlety z morszczuka są gotowe. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g