ciastka rybne z morszczuka są soczyste

Prosty przepis na soczyste placki rybne z chrupiącą skórką! Niezwykle soczyste i aromatyczne kotlety z morszczuka, w chrupiącej panierce, smażone na patelni. Przygotowanie jest szybkie i proste. Idealne na rodzinny obiad lub kolację!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 19 % 6 g
189 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić soczyste ciastka rybne z morszczuka? Przygotuj jedzenie. Weź schłodzoną rybę - ma o wiele więcej składników odżywczych. Jeśli masz tylko zamrożonego morszczuka, musisz go odpowiednio rozmrozić. Po zamrażarce umieść rybę w lodówce na 4-6 godzin, a dopiero potem całkowicie rozmroź w warunkach pokojowych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i dobrze osusz rybę. Teraz morszczuk należy zmiażdżyć. Przepuściłem go przez maszynkę do mięsa, ale możesz zmielić rybę za pomocą blendera. W skrajnych przypadkach możesz drobno posiekać nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, a także posiekaj. Przepuściłem go również przez maszynę do mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wbij jajko w powstałe mięso mielone. Weź większe jajko, najlepiej domowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posolić mięso mielone. Używam zwykłej soli morskiej, ale do naczynia można dodać trochę aromatycznej soli, takiej jak Adyghe. Na tym etapie możesz dodać do mięsa mielonego swoje ulubione zioła-przyprawy. Co może pasować do mielonej ryby? Pieprz cytrynowy, tymianek, zioła prowansalskie-weź to do smaku!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej 3 łyżki bułki tartej do ciasta. Pomogą wchłonąć nadmiar, a także będą działać jako" materiał klejący & quot;. Ponadto bułkę tartą można zastąpić semoliną, mąką w tych samych proporcjach, a nawet skrobią-proporcje są 2 razy mniejsze. Dobrze zagnieść mięso mielone.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź trochę mięsa mielonego, zrób ciasto, umieść mały kawałek masła na środku - dla soczystości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Uformuj placek i zwiń pozostałą bułkę tartą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zrób to samo z całym mięsem mielonym - uformuj kotlety.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż kotlety i smaż na małym ogniu od początku z jednej strony przez około 7-10 minut. Następnie ostrożnie odwróć kotlety i ugotuj je, przykrywając patelnię pokrywką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pyszne soczyste kotlety z morszczuka są gotowe. Smacznego!

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy