Znajdź idealnie dopasowane wypróbowane klasyczne przepisy kulinarne na stronie eleganckiego stylu kulinarnego 1000.menu. Oceń wersje zupy z grzybami, różnymi zestawami mięsnymi, wędlinami, kiełbasami. Dodaj ziemniaki lub kapustę do mieszanki. Stwórz za każdym razem oryginalne arcydzieło!
być może warto zauważyć, że ilu kucharzy, tyle przepisów na klasyczną solankę. Ta grupa przepisów pozwala w pełni otworzyć się na kulinarną wyobraźnię. Główna zasada solanki: powinno być dużo mięsa! Może to być wołowina (gotowana lub smażona), wieprzowina, drób i wszelkiego rodzaju wędliny, kiełbasy, szynki. A podroby zapewnią ciekawy smak: serce, wątroba, nerki, a nawet wymiona. Obowiązkowymi składnikami soli będą również cebula, pikle, kapary, oliwki lub oliwki, pomidor w dowolnej formie (świeże pomidory, sok lub pasta). Zioła, przyprawy i cytrynę umieszcza się w oparciu o ich osobiste preferencje.
pięć najczęściej używanych składników w klasycznych przepisach na solankę:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
pasta pomidorowa | 28 | 5.6 | 1.5 | 16.7 |
cytryny | 16 | 0.9 | 0.1 | 3 |
pikle | 11 | 0.8 | 0.1 | 1.7 |
wołowina | 158 | 22.2 | 7.1 | 0 |
kiełbasa wędzona | 507 | 24 | 19 | 0 |
ciekawy przepis:
1. Przygotuj bogaty bulion mięsny.
2. Ostrożnie posiekane ziemniaki wlać do wrzącego bulionu.
3. Drobno posiekaną cebulę smażyć na dowolnym oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
4. Dodaj marynatę pokrojoną w średniej wielkości paski do cebuli. Potem 5 minut. Dopraw pastą pomidorową i dodaj trochę bulionu.
5. Wyślij gotowy opatrunek na patelnię.
6. Wstępnie pokrojone w paski kiełbasy, wędliny, kiełbaski lub kiełbaski. Ugotowane mięso pokroić i lekko podsmażyć.
7. Dodaj całą masę mięsną do wrzącej zupy.
8. Sól, pieprz, dodaj aromatyczne przyprawy, kapary, oliwki lub oliwki bez pestek.
9. Po kilku minutach dodaj drobno posiekane warzywa.
10. Następnie na małym ogniu przez kolejne pięć minut.
11. Podczas serwowania dodaj śmietanę. Udekoruj plasterkiem cytryny.
pięć najszybszych klasycznych przepisów na solankę:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
prosta solanka klasyczna z kiełbasą bez mięsa | 50 min | 35 | +302 |
zupa rybna solanka klasyczna | 1 h 15 min | 27 | +85 |
solanka klasyczna z ziemniakami i kiełbasą | 2 h | 53 | +555 |
Prefabrykowana klasyczna solanka mięsna z kiełbaskami wędzonymi | 2 h 10 min | 106 | 0 |
solanka z wędzonym mięsem | 2 h 20 min | 82 | +96 |
przydatne wskazówki:
* po dodaniu smażonych warzyw (cebuli i ogórka) do garnka, solankę należy gotować na bardzo małym ogniu.
• mieszanka powinna zawierać kilka odmian wędzonych składników: wędzoną kiełbasę, pierś z kurczaka, szynkę, kiełbasy myśliwskie itp.