saute z cukinii bez cebuli z pomidorami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pomidory zalać wrzącą wodą i zdjąć skórkę i posiekać. Obierz marchewki i cebulę i pokrój na małe kawałki. Cukinię pokroić w średnią kostkę. Drobno posiekaj czosnek.
Krok 3:
Posiekaj koperek.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż na nim marchewki na złoty kolor.
Krok 5:
Włóż cukinię na patelnię. Smażyć, mieszając, aż cukinia się ugotuje, około 10 minut.
Krok 6:
Na koniec dodaj sól i pieprz.
Krok 7:
Dodaj pomidory na patelnię do warzyw. Dusić, aż nadmiar płynu wyparuje.
Krok 8:
Drobno posiekaj czosnek i koperek i dodaj do patelni.
Krok 9:
Dusić wszystko razem przez 2 minuty i zdjąć z ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g