Ziomek
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź patelnię i wlej olej roślinny.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy
Krok 2:
Ryzhiki zostały wyciśnięte i złożone do cebuli. Rozgotuj przez 10 minut
Krok 3:
Wlej mleko. Miałem prawdziwą kozę
Krok 4:
Rozbij jajka do osobnej miski i wymieszaj widelcem
Krok 5:
Na patelni stopniowo przeszkadzamy i nie pozwalamy mleku & quot;uciec & quot;. Gotuj przez 15 minut
Krok 6:
Wlej jajka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Sól i pieprz.
Krok 7:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Rydzyki świeże - 17 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g