naleśniki z mięsem, marchewką i kapustą

obfite, gorące naleśniki z delikatnym i soczystym mięsem-objadanie się! Tradycyjny przepis kulinarny na rosyjskie naleśniki. Naleśniki z mięsem to ulubione domowe jedzenie wszystkich mieszkańców Rosji. Oprócz bardzo smacznych naleśników uzyskuje się również doskonały bulion wołowy, który można wykorzystać do pierwszych dań.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 34 % 10 g
145 kcal
IG: 22 / 78 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw ugotuj jajka, wołowinę i ryż (osobno).  Następnie pieczemy naleśniki drożdżowe według dowolnego przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przepuszczamy wołowinę przez maszynkę do mięsa,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę, trzy marchewki na tarce, posiekaj kapustę. Zetrzyj jajka na twardo.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, usmaż. Włóż kapustę, ponownie usmaż. Mieszamy pieczeń z mięsem. Kładziemy ryż i jajka. Pieprz i sól do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie posmaruj każdy naleśnik masłem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż łyżkę mielonego mięsa na naleśniku, zawiń kopertę, połóż na naczyniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Naleśniki mięsne są gotowe, można je podawać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal / 100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal / 100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy