Tortilla meksykańska z mięsem na patelni

Meksykanie dużo wiedzą o szybkim i pysznym śniadaniu! Czasami po prostu nie ma czasu na przygotowanie śniadania. W jednej książce znalazłem przepis na meksykańską tortillę z mięsem - bardzo prostą i szybką przekąskę. Meksykańskie jedzenie przypadło do gustu moim bliskim.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 57 % 27 g
255 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

Tak więc na początku gotowania meksykańskiej tortilli z mięsem drobno posiekaj główkę cebuli i usmaż na patelni z rozgrzanym olejem kukurydzianym. Gdy cebula stanie się przezroczysta, dodaj do niej mieloną wołowinę i mieszając gotuj przez 7 minut. Następnie do smażonego mięsa mielonego wkładamy drobno posiekane pomidory bez skóry, zasypiamy przyprawami i solą. Zetrzyj ser na grubej tarce. Możesz użyć dowolnego twardego sera o niezbyt ostrym smaku.

na rozgrzanej suchej patelni kładziemy tortillę, posypujemy startym serem, następnie rozprowadzamy nadzienie mięsne równą warstwą i ponownie posypujemy serem. Całość przykrywamy drugą tortillą i delikatnie odwracamy. Konieczne jest, aby nadziewane ciasta zarumieniły się i stały się chrupiące. Tortillę z mięsem można podawać, krojąc w trójkąty. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Tortilla - 286   kcal/100g
  • Rafinowany olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Olej kukurydziany - 899   kcal/100g

Podobne przepisy