skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyj żołądki kurczaka, pozwól wilgoci spłynąć. Jeśli natkniesz się na nieprzetworzony produkt, odetnij nadmiar. Pokroiłem podroby średniej wielkości.
Krok 2:
Chociaż można było gotować w całości. Marynujemy kawałki (w moim przypadku pieprzem), ale nie solimy!
Krok 3:
Weźmy do krojenia warzywa, które dodamy do komór. Obierz cebulę i posiekaj w paski.
Krok 4:
W tym samym formacie ustawiamy obrane, umyte marchewki.
Krok 5:
Kładziemy dwie patelnie na kuchence (lub na zmianę, jeśli jest czas i nie ma drugiej wolnej patelni) i po wlaniu oleju rozgrzej go. Smażyć cebulę i marchewkę w jednym, mieszając. Nie za bardzo-aby cebula stała się przezroczysta.
Krok 6:
Napełnij drugi żołądkami i usmaż je, również obracając (lepiej nie całą porcję, ale części).
Krok 7:
Warzywa będą gotowe wcześniej, tj. za 10 minut. Wyłącz gaz i żołądki, zalej wrzącą wodą, gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut ,a następnie wyślij do warzyw (pozostawiając bulion na patelni).
Krok 8:
Ale teraz możesz umieścić śmietanę. Dusimy przez 15 minut, ponieważ stały się tak miękkie po duszeniu w bulionie.
Krok 9:
Jeśli mocno zgęstnieje, możesz rozcieńczyć bulionem, w którym gotowano żołądki. Dodaj sól, pieprz, posiekane zioła i natrzyj czosnek. Dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy!
i więcej porad
jeśli nie jesteś leniwy i przycinasz tak, aby pozostało jedno mięso, jest to drogie, ale także gniewne-nie będziesz musiał dusić tak długo. Chociaż nieobrzezany z nadmiaru żołądków, duszony w śmietanie, okazuje się bardzo delikatny!
podczas smażenia żołądków weź małe porcje, w przeciwnym razie nie usmażą się, a w soku staną się jeszcze twardsze.
idealną opcją do przygotowania tego podrobu jest Szybkowar. W niej żołądki będą jeszcze bardziej magiczne!
warzywa do żołądków możesz wybrać inne-które Ci się spodobają.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g