skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron granatowy z gulaszem w powolnej kuchence? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz wziąć dowolny makaron według własnego gustu, ale nie powinieneś brać bardzo dużych lub bardzo małych. Wybierz coś pomiędzy. Gulasz może być z dowolnego rodzaju mięsa, najważniejsze jest to, że ci się podoba. Mam gulasz wieprzowy.
Krok 2:
Obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 3:
Włącz powolną kuchenkę do trybu "smażenia" i wlej trochę oleju roślinnego do miski. Gdy miska się nagrzeje, włóż do niej posiekaną cebulę i marchewkę. Smaż warzywa przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliły. Nie musisz zamykać pokrywy.
Krok 4:
Dodaj gulasz do smażonych warzyw. Wszystko wymieszaj i dobrze podgrzej, aby bulion w gulaszu miał czas na stopienie.
Krok 5:
Następnie włóż przygotowany suchy (niegotowany) makaron do miski.
Krok 6:
Wlej gorącą wodę i wszystko wymieszaj. Dodaj trochę soli do smaku, ale pamiętaj, że sam gulasz jest już słony. Nie dodaję żadnych przypraw, ponieważ gulasz ma już liść laurowy i ziarna pieprzu, które same w sobie są dość aromatyczne. Przełącz powolną kuchenkę na tryb "duszenie" na 15 minut i zamknij pokrywkę. Biorąc pod uwagę, że powolna kuchenka jest już podgrzana, makaron natychmiast zacznie się gotować. W tym procesie można je kilkakrotnie wymieszać.
Krok 7:
Podczas gotowania makaron powiększył się i wchłonął wodę. Wszystko wymieszaj, ułóż na talerzach i podawaj. Smacznego!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g