makaron granatowy z gulaszem w powolnej kuchence

proste, smaczne i satysfakcjonujące danie na każdy dzień! Makaron granatowy można gotować nawet z gulaszem, a nawet w powolnej kuchence. Ale tak proste, na pierwszy rzut oka, danie ma swoje sekrety, o których ci powiem.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 30 % 11 g
węglowodany 51 % 19 g
210 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron granatowy z gulaszem w powolnej kuchence? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz wziąć dowolny makaron według własnego gustu, ale nie powinieneś brać bardzo dużych lub bardzo małych. Wybierz coś pomiędzy. Gulasz może być z dowolnego rodzaju mięsa, najważniejsze jest to, że ci się podoba. Mam gulasz wieprzowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włącz powolną kuchenkę do trybu "smażenia" i wlej trochę oleju roślinnego do miski. Gdy miska się nagrzeje, włóż do niej posiekaną cebulę i marchewkę. Smaż warzywa przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliły. Nie musisz zamykać pokrywy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj gulasz do smażonych warzyw. Wszystko wymieszaj i dobrze podgrzej, aby bulion w gulaszu miał czas na stopienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie włóż przygotowany suchy (niegotowany) makaron do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej gorącą wodę i wszystko wymieszaj. Dodaj trochę soli do smaku, ale pamiętaj, że sam gulasz jest już słony. Nie dodaję żadnych przypraw, ponieważ gulasz ma już liść laurowy i ziarna pieprzu, które same w sobie są dość aromatyczne. Przełącz powolną kuchenkę na tryb "duszenie" na 15 minut i zamknij pokrywkę. Biorąc pod uwagę, że powolna kuchenka jest już podgrzana, makaron natychmiast zacznie się gotować. W tym procesie można je kilkakrotnie wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas gotowania makaron powiększył się i wchłonął wodę. Wszystko wymieszaj, ułóż na talerzach i podawaj. Smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.  

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy