ryba morszczuk duszona w koncentracie pomidorowym na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
W rybie odcinamy płetwy i kroimy na kawałki o grubości 3-4 cm.
Krok 3:
Pokrój cebulę na ćwiartki, zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Rozłóż część marchewki i cebuli na dnie rondla.
Krok 5:
Na wierzchu część ryby.
Krok 6:
Następnie rozłóż warstwy, na wierzchu powinna znajdować się warstwa marchewki z cebulą.
Krok 7:
Na 1 łyżkę. l olej roślinny smażyć koncentrat pomidorowy, dodać 0,5 łyżeczki. cukier (bez zjeżdżalni, opcjonalnie), wymieszać i dodać 1 łyżkę. woda. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 8:
Napełnij rybę pomidorem, płyn powinien być na poziomie ryby, jeśli jest mało płynu, po prostu dodaj więcej wody. Dodaj wszystkie przyprawy i liście laurowe.
Krok 9:
Dusić na małym ogniu przez 25-30 minut.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g