skład / składniki
metoda gotowania
jeśli masz nieobranego, świeżego mintaja, zadbaj o obieranie i rzeźbienie ryb na samym początku gotowania. Po tym etapie możesz przejść bezpośrednio do gotowania, do czego potrzebujesz:
1. Obierz cebulę i marchewkę.
2. Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz Multicooker, aby podgrzać olej w trybie smażenia.
2. Pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni i wyślij do rozgrzanego oleju, wymieszaj.
3. Podczas smażenia cebuli pokrój marchewki w kostkę i wyślij do cebuli.
4. Przykryj pokrywkę multicookera i pozwól warzywom dusić się w oleju przez 15 minut - i przy średniej mocy trybu smażenia.
5. W międzyczasie pokrój mintaja na porcje.
6. Po usmażeniu warzyw umieść rybę w powolnej kuchence na warzywach.
7. Posyp mieszanką przypraw, solą i posyp śmietaną. Wymieszać.
8. Dusić rybę w powolnej kuchence pod szczelnie zamkniętą pokrywką przez 40 minut w trybie "duszenie".
9. Dziesięć minut przed końcem programu posyp mintaja z warzywami startym serem.
po sygnale zakończenia programu gotowania danie jest gotowe, połóż je na porcjach i podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal / 100g