mintaj duszony w powolnej kuchence z warzywami

obfite danie rybne, które jest proste w przygotowaniu i pyszne do jedzenia! Jeśli mintaj gotuje się łatwo i szybko w piekarniku, Proces jest jeszcze prostszy w powolnej kuchence. Pyszny i pożywny obiad dla rodziny, jak zarówno dorośli, jak i dzieci. Śmietana nadaje mintajowi kremowy smak, a warzywa odżywiają rybę swoimi aromatami.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 11 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 13 % 2 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 15 min

jeśli masz nieobranego, świeżego mintaja, zadbaj o obieranie i rzeźbienie ryb na samym początku gotowania. Po tym etapie możesz przejść bezpośrednio do gotowania, do czego potrzebujesz:

1. Obierz cebulę i marchewkę.
2. Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz Multicooker, aby podgrzać olej w trybie smażenia.
2. Pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni i wyślij do rozgrzanego oleju, wymieszaj.
3. Podczas smażenia cebuli pokrój marchewki w kostkę i wyślij do cebuli.
4. Przykryj pokrywkę multicookera i pozwól warzywom dusić się w oleju przez 15 minut - i przy średniej mocy trybu smażenia.
5. W międzyczasie pokrój mintaja na porcje.
6. Po usmażeniu warzyw umieść rybę w powolnej kuchence na warzywach.
7. Posyp mieszanką przypraw, solą i posyp śmietaną. Wymieszać.
8. Dusić rybę w powolnej kuchence pod szczelnie zamkniętą pokrywką przez 40 minut w trybie "duszenie".
9. Dziesięć minut przed końcem programu posyp mintaja z warzywami startym serem.

po sygnale zakończenia programu gotowania danie jest gotowe, połóż je na porcjach i podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal / 100g

Podobne przepisy