skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Weź produkty z listy-główka kapusty o wadze 1 kg, obierz jedną marchewkę, kilka cebul, rozcieńcz łyżkę koncentratu pomidorowego w 100 ml.
Krok 2:

Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 3:

Włącz Multicooker w tryb smażenia lub gotowania kurczaka, jak w tym modelu, przez 12 minut.
Krok 4:

Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż cebulę. Smaż cebulę przez kilka minut.
Krok 5:

Podczas smażenia cebuli trzy marchewki na grubej tarce.
Krok 6:

Włóż marchewkę do miski multicookera do cebuli, dodaj sól i przyprawy i kontynuuj smażenie, mieszając, 5 minut.
Krok 7:

Następnie pokrój kiełbaski na kawałki.
Krok 8:

Rozłóż kiełbaski w powolnej kuchence na cebulę i marchewkę po 5 minutach, wymieszaj.
Krok 9:

Następnie posiekaj kapustę na rozdrabniaczu.
Krok 10:

Rozłóż kapustę na końcu smażenia w powolnej kuchence.
Krok 11:

Kapustę delikatnie wymieszaj z resztą składników w misce. W tym czasie Multicooker zakończy smażenie, a program się zatrzyma.
Krok 12:

Pozostaje tylko włożyć liść laurowy i wlać pastę pomidorową rozcieńczoną w wodzie.
Krok 13:

Teraz szczelnie zamknij powolną kuchenkę pokrywką i włącz program gotowania lub duszenia, w tym modelu możesz włączyć tryb gotowania zupy przez 25 minut.
Krok 14:

Po sygnale dźwiękowym wypuszczamy parę z multicookera, podnosimy pokrywkę, przenosimy gorącą duszoną kapustę z kiełbaskami do salaterki i podajemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g



