wędzone żeberka z ziemniakami w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Wędzone żeberka kroimy na porcje
Krok 3:
Pokrój cebulę w cienkie ćwiartki
Krok 4:
Marchew
Krok 5:
Ogórki solone (lub marynowane) kroimy w półksiężyce
Krok 6:
Pokrój ziemniaki (aby ziemniaki nie ściemniały, napełnij je wodą)
Krok 7:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż żeberka i ustaw program & quot; pieczenie & quot; lub & quot; opiekanie" przez 40 minut
Krok 8:
Po 15 minutach włóż cebulę i marchewkę do miski multicookera, smaż przez kolejne 15 minut, mieszając
Krok 9:
Dodaj ogórki i gotuj przed końcem programu
Krok 10:
Pod koniec programu dodaj ziemniaki
Krok 11:
Solim
Krok 12:
Perchim
Krok 13:
Napełnij wodą
Krok 14:
Wystawiamy program & quot;gaszenie" na 45 minut i odpoczywamy - nasza asystentka zrobi wszystko sama
Krok 15:
Pachnące żeberka z ziemniakami są gotowe
Krok 16:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wędzone żeberka wieprzowe - 514 kcal/100g