skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki, dokładnie umyj, osusz, pokrój w półprzezroczyste talerze za pomocą urządzeń kuchennych, na przykład na robocie.
2. Obierz czosnek, posiekaj nożem. Koperek umyć, posiekać tak drobno, jak to możliwe. Smażyć koperek i czosnek na oleju roślinnym.
3. Włóż ziemniaki do miski, wlej pachnący gorący olej, sól i pieprz do smaku, przykryj pokrywką i energicznie potrząśnij miską, aby olej był jak najlepiej rozprowadzony, a następnie zdejmij pokrywkę i pozostaw ziemniaki na pół godziny.
5. Po określonym czasie układamy ziemniaki na blasze wyłożonej pergaminem. Musisz ułożyć w jednej warstwie.
6. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przez 20-30 minut, w zależności od pożądanego rezultatu.
chipsy są gotowe! Trochę cierpliwości, aż ostygną i możesz jeść) Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g