pieczony pstrąg z ziemniakami w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Wypłucz pstrąga, usuń łuski, usuń skrzela. Osusz serwetkami.
Krok 3:
Marynata. Przełóż czosnek przez prasę i wymieszaj z oliwą z oliwek. Dodaj sól i zmielony czarny pieprz.
Krok 4:
Posmaruj rybę marynatą wewnątrz i na zewnątrz i pozostaw na 20 minut.
Krok 5:
SOS. Roztop masło i wymieszaj z żółtkiem, musztardą, sokiem z cytryny i solą. Ubij trzepaczką, aż będzie gładka.
Krok 6:
Umyj ziemniaki mydłem i szczotką i pokrój w średnie kółka.
Krok 7:
W naczyniu do pieczenia ułóż rybę i ułóż wokół kręgów ziemniaków. Polej rybę sosem, ułóż gałązki rozmarynu. Piecz rybę w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
jeśli ziemniaki zaczną wysychać podczas pieczenia, możesz przykryć formę folią lub nasmarować ziemniaki i ryby 2 łyżkami.l mała oliwka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g