Yellowtail w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
ryby należy wypatroszyć, wyjąć wnętrzności i wyciąć skrzela, spłukać pod bieżącą wodą i dokładnie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Płetwy należy odciąć nożyczkami.
zetrzyj umytą i wysuszoną tuszę żółtego ogona solą morską i świeżo zmieloną mieszanką papryki ze wszystkich stron, nie zapominając o wnętrzu. Umyj pietruszkę i drobno posiekaj. Grubo posiekaj cebulę. Wypełnij brzuch żółtogoniasty ziołami i cebulą. Delikatnie zszyj brzuch nitkami. Możesz po prostu owinąć samą rybę nitkami. Z połowy cytryny musisz odciąć kilka cienkich kółek. Wykonaj 4 nacięcia po jednej stronie ryby. Przygotowane krążki cytryny, przeciąć na pół i włożyć do nacięć. Wyciśnij resztę cytryny i odcedź świeży przez sitko. Wymieszaj sok z cytryny z łyżką oliwy z oliwek i posmaruj całą tuszę rybną powstałą mieszanką.
połóż rybę na podwójnie złożonej folii i uszczelnij ze wszystkich stron, aby sok powstały podczas pieczenia ryby nie mógł wypłynąć.
Przenieś zapieczętowaną rybę na blachę do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piecz przez 30 minut, a następnie delikatnie otwórz folię, pozwalając w ten sposób rybie lekko się zrumienić. Piecz lekko otwartą rybę przez kolejne 5 minut. Ostrożnie przenieś gotową rybę na piękne danie, udekoruj ziołami i cytryną i podawaj na gorąco.
smacznego!
zetrzyj umytą i wysuszoną tuszę żółtego ogona solą morską i świeżo zmieloną mieszanką papryki ze wszystkich stron, nie zapominając o wnętrzu. Umyj pietruszkę i drobno posiekaj. Grubo posiekaj cebulę. Wypełnij brzuch żółtogoniasty ziołami i cebulą. Delikatnie zszyj brzuch nitkami. Możesz po prostu owinąć samą rybę nitkami. Z połowy cytryny musisz odciąć kilka cienkich kółek. Wykonaj 4 nacięcia po jednej stronie ryby. Przygotowane krążki cytryny, przeciąć na pół i włożyć do nacięć. Wyciśnij resztę cytryny i odcedź świeży przez sitko. Wymieszaj sok z cytryny z łyżką oliwy z oliwek i posmaruj całą tuszę rybną powstałą mieszanką.
połóż rybę na podwójnie złożonej folii i uszczelnij ze wszystkich stron, aby sok powstały podczas pieczenia ryby nie mógł wypłynąć.
Przenieś zapieczętowaną rybę na blachę do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piecz przez 30 minut, a następnie delikatnie otwórz folię, pozwalając w ten sposób rybie lekko się zrumienić. Piecz lekko otwartą rybę przez kolejne 5 minut. Ostrożnie przenieś gotową rybę na piękne danie, udekoruj ziołami i cytryną i podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Lacedra Yellowtail - 146 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g