sterlet w piekarniku z warzywami

nie pozbawiaj się przyjemności wypróbowania tego piękna! Po prostu gotuj!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 6 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 14 % 2 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min
zeszłego lata pojechaliśmy na tydzień odpocząć w Dolnej Wołdze jako osada namiotowa. Oczywiście nasi mężczyźni łowili tam najbardziej różnorodne ryby. Jakiego jedzenia po prostu z niego nie ugotowaliśmy! Ostatniej nocy naszego pobytu na wakacjach złapano kilka średnich sterletek. Postanowiono zabrać je ze sobą do domu i tam ugotować. Po palącym słońcu i upale nie chciałem gotować z niczego poza sterletem w piekarniku według przepisu kulinarnego mojej matki. Jak dokładnie to zrobiłem, powiem dalej. Więc umyj rybę, wypatrosz ją, obierz. Teraz pocieramy rybę pieprzem, solą i przyprawami rybnymi, kwaśną śmietaną, startym twardym serem. Teraz usuwamy sterlet do lodówki do marynowania przez 20-25 minut. Po tym czasie kładziemy na wysmarowanej tłuszczem patelni i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 30 minut. Następnie wyjmujemy rybę, kładziemy na talerzu i kładziemy pokrojone ogórki, pomidory, podlewamy sokiem i posypujemy posiekanymi ziołami. Podajemy do stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sterlet świeży - 122   kcal/100g
  • Tłuszcz stołowy - 899   kcal/100g
  • Tłuszcz kulinarny - 897   kcal/100g
  • Tłuszcz cukierniczy - 897   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy