skład / składniki
metoda gotowania
aby ugotować to niesamowicie smaczne danie, weź wątróbkę kaczki, usuń wszystkie filmy i żyły.
w naczyniu do pieczenia układamy wszystkie składniki, z wyjątkiem plasterków trufli, dokładnie mieszamy. Wysyłamy do lodówki na 1-2 godziny, aby wątroba miała czas na marynowanie.
pieczemy foagrę w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 10 minut. Konsystencja naczynia jest dość płynna, więc spuść nadmiar soku.
a teraz tworzymy przyszłe danie. Prostokątny kształt jest wyłożony folią spożywczą powyżej krawędzi boków. Rozłóż połowę pieczonej wątroby, umieść pokrojone trufle na wierzchu, cofając się o 2 cm od krawędzi, a powstałą warstwę pokryj resztą wątroby.
przykryj wierzch folią spożywczą i grubym papierem, wstępnie przyciętym do rozmiaru formy. Wkładamy pod prasę. Do prasy używam fasoli, rozprowadzając ją równomiernie na kartonie. Schłodzić godzinę.
zagotuj wcześniej odsączony sok na średnim ogniu i odcedź. Ostudzić, a następnie wlać na foagrę. Ponownie przykryj folią spożywczą i wyślij do lodówki na co najmniej godzinę.
pokrój w cienkie plasterki i podawaj z ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowina - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Trufle świeże - 51 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g