papryka nadziewana kurczakiem

pyszne, zdrowe danie dietetyczne dla całej rodziny!
AnastazjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 9 g
tłuszcze 24 % 4 g
węglowodany 24 % 4 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Paprykę przecinamy na pół tak, aby na każdej połowie pozostała część ogona i oczyszczamy z nasion i błon.

2. Cebulę, grzyby i udka kroimy w drobną kostkę. Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie na minutę, następnie lekko ostudzimy, usuwamy z nich skórkę i drobno kroimy. Natrzyj ser, posiekaj warzywa.

3. Blanszuj paprykę we wrzącej wodzie przez 3 minuty. Wyjmujemy i pozwalamy trochę ostygnąć. Podsmaż cebulę z marchewką, dodaj grzyby, smaż do połowy. Następnie kładziemy udko, pomidory, zioła, przyprawy, sól i pieprz.

4. Wymieszaj i pozwól im dusić się razem przez 5 minut. Włóż połowę startego sera i po minucie wyłącz ogień. Nadzienie jest gotowe.

5. Połówki pieprzu układamy na wysmarowanej blasze do pieczenia, napełniamy nadzieniem i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-200° C na 30 minut.

6. Wyjmujemy blachę do pieczenia i posypujemy paprykę startym serem zmieszanym z koperkiem. Włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut. Gdy tylko na serze pojawi się rumiana skórka, danie jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy