skład / składniki
metoda gotowania
1. Paprykę przecinamy na pół tak, aby na każdej połowie pozostała część ogona i oczyszczamy z nasion i błon.
2. Cebulę, grzyby i udka kroimy w drobną kostkę. Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie na minutę, następnie lekko ostudzimy, usuwamy z nich skórkę i drobno kroimy. Natrzyj ser, posiekaj warzywa.
3. Blanszuj paprykę we wrzącej wodzie przez 3 minuty. Wyjmujemy i pozwalamy trochę ostygnąć. Podsmaż cebulę z marchewką, dodaj grzyby, smaż do połowy. Następnie kładziemy udko, pomidory, zioła, przyprawy, sól i pieprz.
4. Wymieszaj i pozwól im dusić się razem przez 5 minut. Włóż połowę startego sera i po minucie wyłącz ogień. Nadzienie jest gotowe.
5. Połówki pieprzu układamy na wysmarowanej blasze do pieczenia, napełniamy nadzieniem i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-200° C na 30 minut.
6. Wyjmujemy blachę do pieczenia i posypujemy paprykę startym serem zmieszanym z koperkiem. Włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut. Gdy tylko na serze pojawi się rumiana skórka, danie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g

