galaretka z udka z kurczaka w powolnej kuchence z żelatyną

galaretka szybko i bez kłopotów? Tak, to jest prawdziwe! Galaretka w powolnej kuchence gotuje się bardzo szybko i okazuje się pachnąca i bardzo smaczna. Przygotowuję to danie z różnych mięs, ale najdelikatniejsze i niskokaloryczne galaretki uzyskuje się z kurczaka. Chcę się z wami podzielić przepisem na przygotowanie takiego galaretowatego mięsa.
HelviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 6 % 1 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 20 min

1. Myjemy mięso z kurczaka.

2. W misce multicookera wkładamy mięso z kurczaka, pieprz, liść laurowy, sól. Napełnij wodą.

3. Zamknij pokrywkę, ustaw tryb "Zupa" na 40 minut.

4. Po zakończeniu programu wyjmujemy mięso na talerz, aby ostygło.

5. Bulion filtrujemy przez sito wyłożone gazą w 2 warstwach, dodajemy błyskawiczną żelatynę i dobrze mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.

6. Mięso dzielimy na małe kawałki. Obierz czosnek i pokrój w drobną kostkę.

7. Rozłóż czosnek na dnie przygotowanych foremek, a następnie mięso i zalej bulionem.

8. Po ostygnięciu galaretki wyjmujemy Formy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

9. Przed podaniem wyjmij galaretkę z foremek (dla wygodnego ekstrakcji możesz zanurzyć foremki na 30-45 sekund we wrzącej wodzie).

podawaj galaretkę na stole na talerzu i ciesz się!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy