skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy mięso z kurczaka.
2. W misce multicookera wkładamy mięso z kurczaka, pieprz, liść laurowy, sól. Napełnij wodą.
3. Zamknij pokrywkę, ustaw tryb "Zupa" na 40 minut.
4. Po zakończeniu programu wyjmujemy mięso na talerz, aby ostygło.
5. Bulion filtrujemy przez sito wyłożone gazą w 2 warstwach, dodajemy błyskawiczną żelatynę i dobrze mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
6. Mięso dzielimy na małe kawałki. Obierz czosnek i pokrój w drobną kostkę.
7. Rozłóż czosnek na dnie przygotowanych foremek, a następnie mięso i zalej bulionem.
8. Po ostygnięciu galaretki wyjmujemy Formy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
9. Przed podaniem wyjmij galaretkę z foremek (dla wygodnego ekstrakcji możesz zanurzyć foremki na 30-45 sekund we wrzącej wodzie).
podawaj galaretkę na stole na talerzu i ciesz się!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g