brzuch łososia z ryżem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i pokrój brzuch łososia.
2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
3. Cebulę smażyć na oleju na złoty kolor, dodać przygotowane brzuszki łososia i usmażyć. Robię to w powolnej kuchence w trybie "Pieczenie " lub" mięso " bez zamykania pokrywki.
4. Umyj ryż i wlej do smażonych brzuszków.
5. Zalej produkty wodą, solą, dodaj przyprawy.
6. Gotuj w trybie " ryż " przez 10 minut, zamykając pokrywkę.
7. Przed podaniem udekoruj gotowe danie ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Brzuch łososia - 310 kcal/100g

