skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszne ciasta z nadzieniem mięsnym, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:

Wlej sto pięćdziesiąt gramów kefiru o temperaturze pokojowej i sto pięćdziesiąt gramów ciepłej przegotowanej wody do dużej miski.
Krok 3:

Dodaj do miski jedną łyżkę oleju roślinnego, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki sody.
Krok 4:

Dodaj pięćset gramów mąki do miski i dobrze wymieszaj trzepaczką.
Krok 5:

Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 6:

Rozłóż ciasto z miski na stole posypanym niewielką ilością mąki i dokładnie ugniataj rękami, a następnie włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 7:

Włóż trzysta gramów mielonej wołowiny do miski, dodaj sól do smaku z mieszanką papryki i wymieszaj.
Krok 8:

Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i ponownie dobrze ugniataj rękami.
Krok 9:

Tworzymy grubą kiełbasę z ciasta, a następnie dzielimy ją na wymaganą liczbę małych kawałków, z których Rzeźbimy koloboki.
Krok 10:

Ilość mięsa mielonego jest w przybliżeniu równa wielkości Kolobok z ciasta.
Krok 11:

Ugniatamy każdą bułkę z ciasta, robimy z niej ciasto, na którym kładziemy kulki mielonego mięsa.
Krok 12:

Ostrożnie przyklej krawędzie ciasta i zmiażdż.
Krok 13:

Dobrze rozciągnij i ugniataj do cienkiego ciasta, nie więcej niż pół centymetra grubości i upewnij się, że nadzienie jest równomiernie rozłożone.
Krok 14:

Podgrzewamy patelnię na kuchence, rozprowadzamy i smażymy chychiny na średniej temperaturze pieca przez około pięć minut z jednej strony.
Krok 15:

Odwróć ciasto i smaż z drugiej strony przez około pięć minut, jeśli w procesie pojawią się bąbelki, po prostu podnieś ciasto lub lekko przebij je nożem.
Krok 16:

Smarujemy chychiny masłem do smaku z każdej strony i układamy w stos na talerzu.
Krok 17:

Pokrój ugotowaną chychinę na cztery części i podawaj.
Krok 18:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Zaskocz, zachwyć i rozpieszczaj swoich bliskich! Ugotuj im słynne kaukaskie chychiny z mięsem! Proste, bardzo szybkie i niesamowicie smaczne! Duże, okrągłe, cienkie tortille z dużą ilością soczystego nadzienia mięsnego to marzenie mięsożerców! Ten tajny oryginalny przepis jest znany nielicznym. Z jego pomocą upieczesz prawdziwe chychiny, które lubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Ich wyrafinowany smak pobudza szalony apetyt, a bogaty i bogaty smak zwiększa listę wiernych fanów!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g


