pasztet ze smalcu
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Solony smalec kroimy w małe kostki.
2. Obierz czosnek.
3. Koperek umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, drobno posiekać nożem.
4. Włóż smalec, czosnek, koperek do miski blendera, dodaj szczyptę czarnego mielonego pieprzu.
5. Zmiel składniki do konsystencji pasty.
rozłóż na kawałku chleba i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy topiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g