skład / składniki
gotowanie krok po kroku
to danie pomaga szczególnie w postne dni, kiedy chcesz urozmaicić i jeść wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten soczysty i pyszny posiłek. Oh. Zapomniałam powiedzieć, że to saute warzywo! Myśleć. Że wiele gospodyń domowych może pochwalić się swoim przepisem kulinarnym, ale ośmielę się zaoferować ten. Jest spożywany jako osobne danie i jako dodatek, do którego można dodać dowolne mięso.
więc obierz i drobno posiekaj 2 bakłażany, które natychmiast gotujemy na wolnym ogniu. Podczas duszenia kroimy cebulę marchewką i smażymy na niewielkiej ilości oleju na teflonie – od razu nie będzie nadmiaru tłuszczu! Tutaj umieścimy młodą cukinię, drobno posiekaną i nie obraną. Dusimy to wszystko, a następnie dodajemy tutaj bakłażany. I dusimy wszystko razem. Byłoby miło zrobić to wszystko w głębokim naczyniu z podwójnym dnem. W końcu dostaniesz za dużo soku.
w gotowej masie wkładamy pokrojone pomidory i jeszcze trochę dusimy. Na samym końcu możesz dodać trochę czosnku, a także pieprzu, soli, czerwonej ostrej i słodkiej papryki. Cóż, okazuje się pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g