saute z cukinii i bakłażana

proste i bardzo smaczne, a co najważniejsze delikatny smak!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
27 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

to danie pomaga szczególnie w postne dni, kiedy chcesz urozmaicić i jeść wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten soczysty i pyszny posiłek. Oh. Zapomniałam powiedzieć, że to saute warzywo! Myśleć. Że wiele gospodyń domowych może pochwalić się swoim przepisem kulinarnym, ale ośmielę się zaoferować ten. Jest spożywany jako osobne danie i jako dodatek, do którego można dodać dowolne mięso.
więc obierz i drobno posiekaj 2 bakłażany, które natychmiast gotujemy na wolnym ogniu. Podczas duszenia kroimy cebulę marchewką i smażymy na niewielkiej ilości oleju na teflonie – od razu nie będzie nadmiaru tłuszczu! Tutaj umieścimy młodą cukinię, drobno posiekaną i nie obraną. Dusimy to wszystko, a następnie dodajemy tutaj bakłażany. I dusimy wszystko razem. Byłoby miło zrobić to wszystko w głębokim naczyniu z podwójnym dnem. W końcu dostaniesz za dużo soku.
w gotowej masie wkładamy pokrojone pomidory i jeszcze trochę dusimy. Na samym końcu możesz dodać trochę czosnku, a także pieprzu, soli, czerwonej ostrej i słodkiej papryki. Cóż, okazuje się pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy