ciasto bukiet kwiatów biszkopt

podaruj swoim bliskim jadalny bukiet słodkich kremowych kwiatów! Jest piękny i pyszny!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 90 % 57 g
257 kcal
IG: 0 / 86 / 14

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wytnij z papieru niezbędny szablon ciasta o takim rozmiarze, aby zmieścił się na stojaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wytnij ciasta według wzoru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozostaw jedno ciasto bez zmian. Na drugim z szerokiej strony odetnij pasek na szerokość przyszłych kwiatów. Trzeci ma również dwa razy większą szerokość paska.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Równomiernie posmaruj większe ciasto dżemem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I posmaruj kremem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Krem jest bardzo prosty - musisz ubić odpowiednią ilość śmietany z cukrem lub skondensowanym mlekiem na puszystą lepką masę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż średnie ciasto na wierzchu i po prostu spudłuj. Przytnij nierówności ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    To samo z mniejszym ciastem. Posmaruj ze wszystkich stron i wstaw do lodówki na 30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po wyjęciu i posmarowaniu ciasta ze wszystkich stron, z wyjątkiem stopni, białym kremem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Niewielką ilość kremu zabarwić zielonym barwnikiem i napełnić torbę dekoracyjną okrągłą (5-7 mm) dyszą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj podstawę bukietu nogami kwiatów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj wierzch ciasta zygzakami z tego samego Zielonego kremu za pomocą torebki i cieńszej okrągłej dyszy (2-3 mm).

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieszać różowy krem i wypełnić jeden pakiet z dyszy &039;liść&039; lub &039;Rose & 039; pionowe warstwy różowy i biały krem. Wymieszaj niebieski krem i napełnij nim drugą torbę z tą samą dyszą.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ponieważ na zdjęciu umieść dwie wstążki jedna na drugiej.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    A także zakreśl miejsce na kwiaty i nałóż wstążkę na podstawę bukietu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Za pomocą tych samych torebek i dysz &039;rozeta&039; I &039;liść&039; udekoruj ciasto kwiatami. Kwiaty nakładaj płatek po płatku okrężnymi ruchami.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Użyj specjalnej dyszy, aby nałożyć gwiazdki po bokach bukietu. Możesz również udekorować ciasto jadalnymi srebrnymi kulkami na wierzchu i posypać kwiaty brokatem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Teraz, gdy kremowy cud jest gotowy-możesz go podać lub przechowywać w lodówce do czasu podania! Wesołych i słodkich wakacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Krem maślany - 315   kcal/100g

Podobne przepisy