wątróbka drobiowa i serca w sosie majonezowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
wątroba i serca są czyszczone i myte. Obierz cebulę, marchewkę, drobno posiekaj i podsmaż na oleju roślinnym do połowy ugotowanego. Następnie rozprowadzamy tutaj wątrobę i serca, dodajemy ulubione przyprawy, gotujemy wszystko na małym ogniu przez 20 minut. Wlej majonez, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Gotowe! Z makaronem-po prostu objadanie się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g