wątróbka drobiowa i serca w sosie majonezowym

Delikatna wątróbka w ekstrawaganckim sosie. Przygotowanie jest proste i szybkie, a ponadto bardzo smaczne! Smaczne i łatwe
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 11 % 3 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
wątroba i serca są czyszczone i myte. Obierz cebulę, marchewkę, drobno posiekaj i podsmaż na oleju roślinnym do połowy ugotowanego. Następnie rozprowadzamy tutaj wątrobę i serca, dodajemy ulubione przyprawy, gotujemy wszystko na małym ogniu przez 20 minut. Wlej majonez, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Gotowe! Z makaronem-po prostu objadanie się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy