marynata wołowa do pieczenia w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej piwo, olej roślinny i ocet winny do głębokiej miski, wymieszaj.
2. Dodaj musztardę, płynny miód do powstałej mieszanki, wymieszaj ręczną trzepaczką, aż będzie gładka.
3. Sól i pieprz marynata.
marynuj wołowinę przez co najmniej godzinę, a najlepiej dłużej. Marynata powinna całkowicie przykryć mięso, w przeciwnym razie kawałek powinien być obracany co pół godziny przez cały czas marynowania.
smaczna wołowina dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g