marynata wołowa do pieczenia w piekarniku

z taką marynatą wołowina będzie soczysta i nie twarda! . Marynata wołowa przeznaczona do pieczenia w piekarniku mile zaskoczy swoimi właściwościami! Z jego pomocą mięso jest maksymalnie soczyste, miękkie i rumiane. Ilość składników jest obliczana na maksymalnie 1 kg mięsa.
LondonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 77 % 17 g
węglowodany 23 % 5 g
191 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Wlej piwo, olej roślinny i ocet winny do głębokiej miski, wymieszaj.

2. Dodaj musztardę, płynny miód do powstałej mieszanki, wymieszaj ręczną trzepaczką, aż będzie gładka.

3. Sól i pieprz marynata.

marynuj wołowinę przez co najmniej godzinę, a najlepiej dłużej. Marynata powinna całkowicie przykryć mięso, w przeciwnym razie kawałek powinien być obracany co pół godziny przez cały czas marynowania.

smaczna wołowina dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy